Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Defectele preferate de angajatori la interviu

Defectele preferate de angajatori la interviu

Defectele preferate de angajatori la interviu

Defectele preferate de angajatori la interviu

La intrebarea “Care sunt calitatile si defectele voastre?”, candidatii stiu intotdeauna ce calitati sa enumere, insa situatia se complica atunci cand vine vorba de defecte.

Oricat de bine sunteti pregatiti, nu puteti fi niciodata siguri ca raspunsul pe care-l veti da la interviu nu se va intoarce impotriva voastra. De aceea, atunci cand vorbiti despre defectele voastre, este bine sa luati in considerare mai multi factori si sa evitati pe cat posibil, sa le corelati cu competentele de care aveti nevoie pentru obtinerea job-ului dorit.

Daca va ganditi sa spuneti ca aveti defecte ce decurg din calitatile voastre, de tipul “sunt prea perfectionist”, renuntati repede la aceasta idee. Angajatorii nu agreeaza raspunsurile false si s-au saturat sa auda mereu aceleasi defecte, prezentate in cuvinte frumoase.

O solutie este sa prezentati anumite trasaturi care pot fi privite ca defecte din exterior, insa pentru voi nu sunt un element care va impiedica sa va duceti la bun sfarsit obiectivele la locul de munca. De exemplu, puteti spune ca dati impresia ca sunteti o persoana dezordonata la birou, insa voi stiti cu exactitate unde se afla fiecare lucru de care aveti nevoie.

Atunci cand vorbiti despre defectele voastre la interviu, nu trebuie sa mintiti, pentru ca puteti fi descoperiti foarte usor. Este de preferat sa spuneti adevarul, insa sub o forma care sa nu va dezavantajeze. Daca sunteti o persoana distrata, care nu acorda foarte mare atentie detaliilor, puteti recunoaste acest lucru, insa nu fara a mentiona faptul ca, tocmai pentru ca sunteti constient de acest defect, de fiecare data va notati cu strictete toate informatiile care va pot fi de folos, pentru a nu omite elemente importante.

Cand va intreaba despre defecte si calitati, angajatorii sunt constienti ca vor auzi aceleasi raspunsuri, in stransa legatura cu postul vizat. Tocmai din acest motiv, ei sunt mai degraba interesati de forma si nu de fond. Modul in care va argumentati calitatile si defectele este mai interesant si spune mai multe despre felul in care ganditi, decat defectele in sine. Prin urmare, nu lasati niciun defect nejustificat si incercati, pe cat posibil, sa-l combateti cu alte calitati pe care le aveti.

Cand vine vorba de defecte, tineti cont de impactul pe care acestea il pot avea asupra candidaturii voastre. Anumite defecte pot fi mai grave in functie de fiecare job in parte. De exemplu, pentru un informatician, timiditatea nu este un obstacol de nedepasit, insa pentru un agent comercial, ea devine o problema in indeplinirea obiectivelor.

Angajatorii privesc cu mai mare indulgenta defectele candidatilor fara experienta si pot deveni intoleranti in fata defectelor unor candidati cu pretentii. Astfel, un candidat tanar, care va marturisi ca este nerabdator, va putea sa-si controleze acest impuls cu timpul, insa pentru un candidat cu experienta, nerabdarea nu este un defect ce va fi trecut usor cu vederea de catre angajator.

In functie de personalitatea fiecarui candidat si de job-ul pe care si-l doreste, unele defecte sunt mai “inofensive” si mai usor de justificat decat altele. Daca veti sti sa le identificati corect, veti trece usor peste aceasta intrebare-test din cadrul interviului de angajare.Mai multe despre "Defectele preferate de angajatori la interviu":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania