Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Debutul interviului de angajare

Debutul interviului de angajare

Debutul interviului de angajare

Debutul interviului de angajare

Un interviu de angajare care debuteaza cu brio poate reprezenta un prim pas spre succes. La fel ca in multe situatii, prima impresie poate influenta intregul parcurs al interviului de angajare.

Un prim moment important pentru debutul interviului de angajare este ora la care este programat interviul. Cand ati stabilit cu angajatorul o ora pentru interviu, trebuie sa fiti acolo la ora stabilita, daca este posibil putin mai devreme, in niciun caz mai tarziu.

Luati-va masuri de siguranta pentru a ajunge putin mai devreme si profitati de momentele pana la inceperea interviului pentru a va relaxa putin, fara a va uita la ceas din 30 in 30 de secunde.

Foarte multe interviuri de angajare incep prin intrebarea: « Vorbeste-mi despre tine! ».

Pentru unii acest moment este unul foarte dificil. Pentru a trece cu brio peste acesta trebuie sa luati CV-ul si sa selectati cele mai importante informatii. Repetati-le in mod constant. Daca nu sunteti convinsi ca veti face fata acestei intrebari, rugati un persoana din anturaj sa joace rolul angajatorului si incercati sa-i vorbiti despre voi, serios, exact cum vreti sa o faceti in timpul interviului.

Persoana care va ajuta trebuie sa va intrerupa pentru a mai interveni cu intrebari in prezentarea voastra. Anticipati toate intrebarile posibile si, mai ales, pe acelea care pot reprezenta minusuri ale voastre, cum ar fi : intreruperi in experienta, modificarile de orientare, etc.

In aceesi maniera si intrebarea « De ce ati aplicat pentru acest job? » va interveni in discutia voastra cu angajatorul. Nu uitati niciodata despre continutul scrisorii de intentie. Daca motivatia voastra a fost exprimata clar in cuprinsul scrisorii de intentie, trebuie sa pastrati aceeasi idee si in timpul interviului de angajare.

Repetati de mai multe ori aceasta scena cerandu-i persoanei care va ajuta sa va pregatiti pentru interviul de angajare sa schimbe anumite intrebari si momentul cand va intrerupe. La sfarsitul acestui joc trebuie sa puteti sa va dati seama de punctele forte si slabe si sa incercati sa le corectati. Atentie insa, sa nu picati in extrema si sa vorbiti foarte mult despre voi.

Aspectele prezentate mai sus, precum si tinuta, documentarea cu privire la job si la firma, influenteaza reusita interviului de angajare!Mai multe despre "Debutul interviului de angajare":

Interviul de angajare

Interviul de angajare

Cum ne pregatim pentru interviu, cum ne prezentam, care sunt intrebarile frecvente, cum putem impresiona angajatorul...? Iata cateva intrebari la care au incercat sa ne raspunda chiar cei care ne intervieveaza.

» Citeste tot articolul

Defectele preferate de angajatori la interviu

Defectele preferate de angajatori la interviu

La intrebarea “Care sunt calitatile si defectele voastre?”, candidatii stiu intotdeauna ce calitati sa enumere, insa situatia se complica atunci cand vine vorba de defecte.

» Citeste tot articolul

6 sfaturi pentru a elimina stresul la interviu

6 sfaturi pentru a elimina stresul la interviu

Descoperiti cateva sfaturi utile pentru a depasi primele minute din cadrul interviului si pentru a invata sa va canalizati stresul astfel incat acesta sa nu fie un factor negativ in prestatia voastra.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania