Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » De ce sa alegem un interviu de grup

De ce sa alegem un interviu de grup

De ce sa alegem un interviu de grup

De ce sa alegem un interviu de grup

Etapa intermediara intre selectia CV-urilor si interviul individual, interviul de grup permite evaluarea punctelor forte ale unui candidat intr-un cadrul social larg.

Interviul de grup prezinta o serie de avantaje dar si dezavantaje.

Se castiga timp

La debutul recrutarii, interesul principal al unui interviu de grup este castigarea de timp. In loc de efectuarea mai multor interviuri individuale, angajatorul face o prima selectie  in cadrul acestui interviu de grup.

Permite analizarea calitatilor esentiale de munca in echipa

Interviul de grup permite evaluarea calitatilor relationale si aptitudinilor de munca in echipa. Mai precis, acesta permite accentuarea calitatilor de ascultare, de adaptare si de convingere, capacitatea de sinteza si dinamismul candidatilor.

Este eficient pentru recrutarea pentru anumite posturi

Interviul de grup este indicat pentru posturile de manageri, mai ales pentru meseriile din cadrul comercial sau de consultant. Pentru aceste posturi, interviul de grup permite verificarea capacitatilor de munca in echipa, de ascultare si de luare a deciziilor.

Aceasta forma de recrutare necesita un formator expert

Daca angajatorii nu au recurs la interviul de grup, este deoarece acest tip de recrutare necesita pregatire suplimentara. Este nevoie de capacitati psihologice dezvoltate ale persoanei care conduce intalnirea, pentru a intelege raporturile dintre candidati si personalitatea fiecaruia.

Interviul de grup nu are ca scop sa dezvolte o concurenta intre candidati!Mai multe despre "De ce sa alegem un interviu de grup":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania