Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » De ce nu sunt chemat la interviu?

De ce nu sunt chemat la interviu?

De ce nu sunt chemat la interviu?

De ce nu sunt chemat la interviu?

In momentul in care ti-ai depus candidatura pentru mai multe job-uri si nu ai fost contactat, te demoralizezi. Sfatul nostru este sa incerci sa gasesti o rezolvare pentru aceasta problema.

In unele cazuri, este oarecum simplu de indentificat motivele pentru care candidatura voastra nu atrage atentia angajatorilor. De exemplu, daca scrisoarea de intentie nu a fost adaptata pentru job-ul respectiv sau daca gresiti numele angajatorului, aceste aspecte atrag respingerea candidaturii voastre.

Totusi, in cele mai multe cazuri, motivele pentru care nu ati fost chemati la un interviu de angajare sunt greu de identificat. Daca acest lucru se intampla de mai multe ori este foarte important sa identificati cauzele si, bineinteles, solutii pentru a rezolva problema.

CV-ul si scrisoarea de intentie

Cu siguranta CV-ul si scrisoarea voastra de intentie nu sunt pline de greseli, insa este suficienta o mica greseala pentru ca angajatorul sa elimine candidatura voastra. Cunostintele voastre gramaticale sunt foarte bune? Trebuie sa stiti ca acest lucru nu este suficient daca modul de prezentarea al CV-ului, tonul sau maniera de prezentare a informatiilor din scrisoarea de intentie nu va pun in valoare.

Job-urile pentru care aplicati

Trebuie sa fiti foarte atenti in momentul in care alegeti job-urile pentru care vreti sa aplicati. Alegeti acele job-uri care se potrivesc nivelului vostru de pregatire. Daca nu aveti inca experienta, competentele si credibilitatea necesara pentru un anumit job, sansele voastre de a fi chemat la un interviu de angajare sunt minime.

Modul in care aplicati

Pentru a avea acces la o mai mare diversitate de job-uri, este indicat sa va creati conturi pe mai multe site-uri specializate in recrutare. De asemenea, vizitati targurile de joburi sau evenimentele organizate pentru persoanele care sunt in cautare de job-uri.

Sunt cazuri cand acest lucru nu depinde de tine

Nu trebuie sa va pierdeti increderea deoarece sunt cazuri cand nu depinde de voi faptul ca nu ati fost chemati la un interviu. Sunt cazuri cand angajatorii decid sa amane angajarea unei persoane pentru job-ul scos la concurs. In consecinta, nu trebuie sa va descurajati deoarece faptul ca nu ati fost chemati la un interviu nu inseamna ca viitorul vostru profesional nu va fi pe masura asteptarilor.Mai multe despre "De ce nu sunt chemat la interviu? ":

Cum te prezinti la un interviu

Cum te prezinti la un interviu

Interviul nu este un simplu schimb de replici in care angajatorul urmareste sa identifice candidatul cu cele mai bune atuuri, ci presupune si o analiza a personalitatii si a comportamentului vostru.

» Citeste tot articolul

Interviul - prima impresie conteaza

Interviul - prima impresie conteaza

Cand sunteti in biroul angajatorului, este important sa acordati o atentie deosebita primelor 10 secunde, primelor 10 gesturi, primelor 10 cuvinte si primilor 10 centimetri !

» Citeste tot articolul

Interviul de angajare: o miza importanta!

Interviul de angajare: o miza importanta!

Inainte de a pune toate sansele de partea lui candidatul trebuie sa se pregateasca pentru interviul de angajare. Improvizatia nu este cel mai bun atu!

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania