Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » De ce nu ai trecut de primul interviu?

De ce nu ai trecut de primul interviu?

10 motive pentru care nu ai trecut de primul interviu

De ce nu ai trecut de primul interviu?

Chiar daca totul a decurs ca la carte la primul interviu pentru job, esti refuzat. Esti curios sa afli care au fost motivele pentru care nu ai trecut de primul interviu?


Pot fi o multime de motive pentru care nu ai trecut de primul interviu si este destul de greu sa iti explici ce te-a costat pierderea sansei de a obtine postul dorit. In cel mai bun caz vei primi un e-mail de refuz dar care nu iti va explica motivul esecului tau. Daca ai primit refuzul ca urmare a vreunei actiuni nepotrivite din partea ta, atunci ia in consideratie urmatoarele aspecte atunci cand te prezinti la primul interviu pentru un job. 

Ai intarziat la interviu sau ai venit foarte devreme. In ambele situatii creezi un disconfort major pentru recrutor care si-a planificat programul in functie de interviurile pe care le are in ziua respectiva.

Nu te-ai prezentat imbracat corespunzator jobului pentru care ai fost chemat. Prima impresie conteaza cel mai mult si s-ar putea sa pierzi sansa obtinerii postului chiar de la primul contact cu recrutorul.

Desi esti cat se poate de potrivit pentru jobul la care ai fost chemat la primul interviu si CV-ul tau si-a spus cuvantul in a te aduce in fata recrutorului, nu te-ai descurcat in a-ti prezenta calificarile si nu l-ai convins pe recrutor.

Nu ai fost destul de convingator ca iti doresti jobul respectiv. Ti-a lipsit entuziasmul si nu ai putut sa il convingi pe recrutor ca esti cel potrivit pentru a trece de primul interviu.

Ai adoptat o pozitie aroganta in timpul interviului si ai fost mult prea sigur pe tine. Atitudinea in timpul interviului il face pe recrutor sa prevada viitoarea voastra colaborare.

Ti-ai criticat fostii angajati. Indiferent de cum ai incheiat relatiile cu fostii angajati, pastreaza discretia si nu face niciun fel de comentariu nepotrivit la adresa acestora.

Au fost contactati fostii tai angajatori si acestia nu te-au prezentat in cel mai favorabil mod posibil. Daca stii sigur ca fostul tau angajator nu are cuvinte de lauda la adresa ta, nu il trece drept referinta daca ti se va cere.

Nu ai trimis un e-mail de multumire dupa interviu sau nu i-ai multumit recrutorului la plecare.

Nu te-ai informat despre activitatea companiei si specificatiile jobului pentru care ai aplicat si i-ai cerut recrutorului sa iti detalieze lucruri pe care tu trebuia sa le stii.

Nu ai fost pe aceeasi lungime de unda cu recrutorul, ba mai mult v-ati contrazis. 

Pentru a cunoaste exact care sunt motivele pentru care probabil nu vei trece de primul interviu, intreaba-l pe recrutor la sfarsitul intalnirii, care considera acesta ca au fost punctele slabe ale interviului pe care va pregatiti sa il incheiati si daca nu vei fi invitat la o a doua intalnire, atunci vei stii ce trebuie sa imbunatatesti pentru un viitor interviu.

 Mai multe despre "De ce nu ai trecut de primul interviu?":

Interviul de angajare – aveti intrebari ?

Interviul de angajare – aveti intrebari ?

Selectarea cu atentie a intrebarilor care sunt adresate angajatorului demonstreaza interesul candidatului pentru postul respectiv si pentru viitorul lui profesional.

» Citeste tot articolul

Etapele interviului de angajare

Etapele interviului de angajare

Primul contact cu candidatul si primele impresii au loc in cadrul interviului de angajare, care reprezinta etapa centrala a procesului de recrutare.

» Citeste tot articolul

Formele interviului de angajare

Formele interviului de angajare

Miza este importanta dar nu trebuie sa va temeti de aceasta prima etapa de recrutare !

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania