Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Cum sa inchei cu succes un interviu

Cum sa inchei cu succes un interviu

Cum sa inchei cu succes un interviu

Cum sa inchei cu succes un interviu

Atunci cand interviul se apropie de final, trebuie sa fii pregatit pentru a reactiona in avantajul tau. Intalnirea se poate incheia repede asa ca sfarsitul interviului nu trebuie sa te ia prin surprindere.

Modul in care inchei un interviu este la fel de important ca modul in care te-ai prezentat pe parcursul intregului interviu. Chiar daca intalnirea se apropie de sfarsit, asta nu inseamna ca te poti relaxa. La sfarsitul interviului, mai ai o ultima sansa de a-ti expune abilitatile in fata recrutorului. Acesta in mod sigur te va intreba daca doresti informatii suplimentare legate de pozitia pentru care aplici.

Pune intrebari pertinente si la obiect. Intrebari pe care nu trebuie sa le omiti sunt: „Credeti ca sunt persoana potrivita pentru acest job?", „Care credeti ca sunt provocarile acestui job?", „Credeti ca exista abilitati necesare postului acestuia si pe care nu le-am subliniat in prezentarea mea?", „Care sunt etapele viitoare in procesul de recrutare?", „Cand sa ma astept la un raspuns de la dumneavoastra?".

Trebuie sa ai in vedere faptul ca orice intrebare pe care o adresezi recrutorului se poate intoarce impotriva ta asa ca gandeste-te si la raspunsul pe care il vei da atunci cand vei fi intrebat: „Dar tu crezi ca esti persoana potrivita pentru acest job?"
Intereseaza-te care sunt etapele viitoare in procesul de recrutare. Trebuie sa cunosti cate etape urmeaza in procesul de recrutare si care este durata de timp in care se va lua o decizie. Afla daca vei fi contactat de catre companie in cazul unui refuz sau daca tu vei fi acela care se va interesa despre statusul pozitiei pentru care ai fost chemat la interviu.

Fii la fel de energic la sfarsitul interviului, ca la inceputul acestuia. Daca esti interesat de pozitie, spune-i recrutorului acest lucru si exprima-ti entuziasmul si interesul fata de aceasta pozitie.

Sfarseste prin a multumi recrutorului pentru oportunitatea intalnirii si mentioneaza ca esti nerabdator sa primesti un raspuns din partea acestuia. De asemenea, asigura-te ca ai retinut numele si functia celui care te-a intervievat, element necesar la sfarsitul intalnirii cand ii vei strange mana si i te vei adresa. Incearca sa inchei interviul intr-o maniera pozitiva pentru ca in acest fel te vei face remarcat.

Fii atent la momentul in care recrutorul da semne ca ar dori sa incheie intalnirea si fii pregatit sa termini in forta interviul.Mai multe despre "Cum sa inchei cu succes un interviu":

Etapele interviului de angajare

Etapele interviului de angajare

Primul contact cu candidatul si primele impresii au loc in cadrul interviului de angajare, care reprezinta etapa centrala a procesului de recrutare.

» Citeste tot articolul

Interviul : asteptarile angajatorilor

Interviul : asteptarile angajatorilor

Strangerea de mana, privirea, modul de a raspunde la intrebari in cadrul unui interviu… totul este analizat. Pentru companii miza este foarte importanta : recrutarea candidatului ideal.

» Citeste tot articolul

Formele interviului de angajare

Formele interviului de angajare

Miza este importanta dar nu trebuie sa va temeti de aceasta prima etapa de recrutare !

» Citeste tot articolul

Cum sa inchei cu succes un interviu


InapoiSus
 

Va recomandam: Cum sa inchei cu succes un interviu

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania