Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Cum ne pregatim pentru interviul de angajare

Cum ne pregatim pentru interviul de angajare

Cum ne pregatim pentru interviul de angajare

Cum ne pregatim pentru interviul de angajare

Un interviu va ofera posibilitatea de a verifica daca job-ul respectiv corespunde asteptarilor si aspiratiilor voastre profesionale.

Pentru unii, pregatirea dinaintea interviului consta in recitirea CV-ului si relaxare. Dar este oare suficient?

De obicei candidatii pentru un job cred ca misiunea lor, in cadrul unui interviu de angajare, consta in prezentarea celor mai reprezentative calitati. Ei ii lasa pe angajatori sa decida daca acestea corespund cu ceea ce au nevoie. Dar, pentru a creste sansele voastre de a fi convingator, trebuie sa demonstrati legatura dintre calitatile voastre si job-ul respectiv.

Iata cum trebuie sa procedati:

- Identificati principalele sarcini ale job-ului respectiv.

- Analizati calitatile necesare pentru a indeplini aceste sarcini.

- Determinati asteptarile angajatorului. Informandu-va despre organizarea, misiunea si valorile corporative ale companiei, veti avea o idee mai concreta despre ce tip de angajat are nevoie.

- Selectati cele mai convingatoare realizari ale voastre. Odata ce ati identificat atuurile necesare pentru a obtine job-ul, trebuie sa dovediti angajatorului acest lucru prin exemple concrete. Luati fiecare element identificat in etapele anterioare si asociati-l cu o experienta de munca sau cu o realizare pertinenta.

- Relaxati-va! Odata ce ati pus la punct toate detaliile de mai sus, nu ramane decat sa alegeti tinuta pentru interviul de angajare si sa va relaxati. Meritati acest lucru!

Atunci cand angajatorul va contacteaza pentru a stabili o intalnire puteti sa-l intrebati daca veti fi supus unui examen in timpul interviului. In momentul in care va pregatiti pentru a merge la un interviu de angajare, pregatiti raspunsuri pentru intrebari potentiale.

In momentul in care ati confirmat ora pentru interviu, trebuie sa va programati cat timp aveti nevoie pentru a ajunge acolo si incercati sa ajungeti mai devreme. Cand sunteti selectat pentru un interviu de angajare, incercati sa aflati cum va decurge interviul, cu cine veti sustine acest interviu.

Este foarte importat sa va pregatiti cu mai mult timp inainte pentru interviul de angajare, deoarece, in acest fel, veti fi mai relaxati, veti putea sa va prezentati mai bine si veti avea sanse mai mari sa convingeti angajatorul.

 Mai multe despre "Cum ne pregatim pentru interviul de angajare ":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania