Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Confirmati interesul pentru job dupa interviu

Confirmati interesul pentru job dupa interviu

Confirmati interesul pentru job dupa interviu

Confirmati interesul pentru job dupa interviu

Sunteti multumiti deoarece interviul de angajare a decurs bine? Acum nu ar trebui sa asteptati sa fiti contactati de angajator, in unele cazuri este bine sa luati atitudine.


Chiar si dupa un interviu de succes este important sa-i reamintiti angajatorului interesul vostru pentru job si companie in urmatoarele zile dupa ce ati fost la interviul de angajare. Este un avantaj pentru voi in timpul procesului de recrutare.

Pregatiti angajatorul pentru intentia voastra

La finalul interviului, prezentati intentia voastra de a recontacta angajatorul. Confirmati interesul vostru pentru job si intrebati despre viitoarele etape, prin intrebari de genul: « In cat timp veti lua o decizie? Cand as putea sa va recontactez? ». Acest tip de intrebari fac diferenta dintre un candidat normal si unul pe deplin motivat.

Aveti grija ca in momentul in care ati terminat interviul, sa nu plecati fara a solicita angajatorului datele de contact. Cel mai indicat ar fi sa solicitati o carte de vizita la finalul interviului de angajare.

Trimiteti un e-mail in 48 ore

Intr-un mail de cateva randuri, faceti un rezumat al interviului de angajare, insistand asupra faptului ca ati inteles nevoile companiei si reamintiti atuurile voastre. De asemenea, puteti sa subliniati sau sa adaugati un element important despre voi care nu a fost suficient dezvoltat in timpul interviului de angajare. Este foarte important sa aveti grija la formatul e-mail-ului!

Nu ezitati sa contactati angajatorul

Chiar daca nu aveti un raspuns in termenul stabilit la interviul de angajare, nu renuntati, contactati angajatorul. Incercati sa obtineti informatii cu privire la evolutia candidaturii voastre. In acest moment al procesului de angajare, daca angajatorul nu se poate decide intre mai multi candidati, recontactarea angajatorului poate sa aduca un plus candidaturii voastre.

Sunt anumite situatii cand procesul de recrutare dureaza mai mult. Nu interpretati acest lucru ca pe un dezavantaj pentru voi!Mai multe despre "Confirmati interesul pentru job dupa interviu":

De ce nu sunt chemat la interviu?

De ce nu sunt chemat la interviu?

In momentul in care ti-ai depus candidatura pentru mai multe job-uri si nu ai fost contactat, te demoralizezi. Sfatul nostru este sa incerci sa gasesti o rezolvare pentru aceasta problema.

» Citeste tot articolul

Interviul: adoptati look-ul potrivit

Interviul: adoptati look-ul potrivit

Orice interviu de angajare este un exercitiu de seductie. Care sunt armele? Abilitatile voastre desigur, dar si comportamentul si imbracamintea.

» Citeste tot articolul

Tinerii si greselile la interviu

Tinerii si greselile la interviu

Interviul de angajare este un exercitiu dificil pentru tinerii studenti sau absolventi fara experienta, iar greselile pe care acestia le fac la interviu sunt principalul motiv pentru care nu reusesc sa obtina un job.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania