Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Concedierea: cum abordati subiectul la interviu!

Concedierea: cum abordati subiectul la interviu!

Concedierea: cum sa abordati acest subiect la interviu!

Concedierea: cum abordati subiectul la interviu!

Cum justificam dificultatile profesionale la un interviu de angajare? Iata cateva sfaturi pentru a depasi acest moment.

Astazi, angajatorul nu mai este surprins sa intalneasca candidati care au fost concediati din motive economice. Subiectul nu mai este unul tabu : trebuie doar sa prezentam faptele dintr-un punct de vedere favorabil noua.
Daca ati trecut printr-o concediere, nu e o idee buna sa ascundeti acest lucru atunci cand sunteti chemat la interviu, pentru ca angajatorul poate suna la fosta companie si poate cere informatii despre dumneavoastra. In plus, nu e nevoie sa va justificati prea mult: angajatorul cunoaste foarte bine situatia economica actuala si nu va va judeca numai prin prisma acestui aspect. De aceea, e bine sa va pregatiti dinainte raspunsurile pentru acest subiect mai delicat din CV, pentru a putea trece cu brio testul de recrutare.

Nu va devalorizati!

Atunci cand sunteti intrebat care este motivul pentru care ati fost concediat de la ultimul job, nu trebuie sa faceti din asta o tragedie. Puneti de fiecare data accentul pe cauza, nu pe persoana si nu va pierdeti in detalii cu explicatiile. Incercati sa dati un raspuns scurt si la obiect, evitand astfel sa plictisiti interlocutorul cu justificarile voastre.
Incercati sa explicati, de exemplu, ca job-ul pe care il aveati nu va oferea perspective de evolutie si nici nu va punea in valoare competentele. Prin urmare, faptul ca ati fost printre cei alesi sa paraseasca echipa s-a datorat neconcordantei dintre locul de munca si planurile voastre de viitor.

Vorbiti la persoana intai!

Folositi « eu » in loc de « noi » atunci cand vorbiti de experienta voastra, ca sa aratati faptul ca v-ati detasat de fostul job si ca nu va mai asociati cu echipa din care faceati parte.

Nu criticati fostul angajator!

Bineinteles ca este mult mai usor sa motivati o concediere ca urmare a unei restructurari  sau a unor cauze economice. Dar daca angajatorul simte ca poate fi vorba de un conflict cu fostii colegi sau cu un membru al ierarhiei, atunci poate fi reticent in a ceea ce va priveste, considerand ca nu va puteti adapta lucrului in echipa. Puteti mentiona faptul ca ati avut un conflict cu managerul, dar e suficient sa spuneti, de exemplu, ca a fost o diferenta de viziune a lucrurilor. Nu trebuie sa dati prea multe explicatii, pentru ca ceea ce puteti spune se poate intoarce foarte usor impotriva voastra.
Comentariile negative nu sunt bine vazute de interlocutorul vostru. In loc sa vorbiti la trecut, mai bine discutati despre perspectivele de viitor care vi se par interesante. Si mai important este sa nu faceti dezvaluiri pentru ca riscati sa dati impresia ca nu respectati confidentialitatea intr-o companie si prin urmare, ca nu se poate conta pe dumneavoastra.

Nu uitati ca modul in care prezentati aceasta experienta din viata voastra e mai important decat experienta insasi! Daca sunteti siguri pe voi si va pregatiti dinainte discursul, aveti toate sansele sa transformati un punct slab din CV intr-un punct forte!



Mai multe despre "Concedierea: cum abordati subiectul la interviu!":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania