Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Comunicarea nonverbala in timpul interviului

Comunicarea nonverbala in timpul interviului

Comunicarea nonverbala in timpul interviului

Comunicarea nonverbala in timpul interviului

In timpul interviului de angajare trebuie sa stiti ca privirea voastra, surasul, gesturile si vocea sunt mijloace de exprimare a personalitatii si a sentimentelor.

Controlandu-va vocea sau privirea contribuiti la crearea unui climat calduros sau rece. Privirea voastra poate sa exprime interes, uimire, vigilenta. Importanta comunicarii nonverbale in timpul unui interviu de angajare este critica. Aceasta poate influenta sansele voastre de reusita.

Prin gesturi naturale si spontane puteti sa consolidati ideile pe care vreti sa le exprimati. In ceea ce priveste zambetul, este un semn de relaxare, un semn de simpatie. Trebuie sa acordati o atentie deosebita primilor pasi: inchiderea usii, evitand sa intoarceti spatele interlocutorului, strangerea de mana, pozitia in care va asezati.

Pastrati distanta fata de interlocutor si nu incercati sa-i invadati spatiul. Controlati primii vostri pasi si nu va apropiati foarte mult de interlocutor. Priviti angajatorul direct, dar evitand sa-l fixati cu privirea.

Zambiti, deoarece zambetul denota simpatie si relaxare. Ganditi-va la faptul ca angajatorul prefera o colaborare cu un candidat simpatic si placut.

In cele din urma, va prezentam cateva lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti pentru a controla comunicarea nonverbala in timpul unui interviu de angajare:

- Nu vorbiti inainte de a va aseza, cu exceptia salutului.
Cand mergeti la un interviu evitati, pe cat posibil, sa intrati cu obiecte voluminoase (haina, umbrela). Daca este posibil, lasati-le la receptie.
Nu intindeti niciodata mana primul.
Pentru a pastra distanta corespunzatoare, se ia un pas inapoi dupa ce ati salutat interlocutorul.
Nu va asezati niciodata primul, chiar daca vi se solicita. Asteptati pana in momentul in care angajatorul s-a asezat.

Cand va pregatiti pentru un interviu, concentrati-va asupra comunicarii nonverbale la fel de mult ca si in cazul raspunsurilor la diverse intrebari standard.Mai multe despre "Comunicarea nonverbala in timpul interviului":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania