Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Comportamentul non-verbal

Comportamentul non-verbal

Comportamentul non-verbal: impresionarea angajatorului

Comportamentul non-verbal

O privire sincera, un zambet, o strangere de mana ferma, o tinuta adecvata, toate acestea sunt elemente determinante care ajuta angajatorul in decizia sa de angajare.

Comunicarea non-verbala cuprinde toate formele de comunicare, altele decat cele exprimate in cuvinte. Aceasta include, printre altele, expresii faciale, contactul vizual, gesturile, comportamentul vocal, caracteristicele fizice si stilul vestimentar. Comportamentul non-verbal face parte din elementele esentiale in ceea ce priveste angajarea. In consecinta, este importanta atentia acordata acestor aspecte in timpul interviului de angajare.

Prezentarea intr-un mod pozitiv, zambetul sau confirmarea celor spuse de angajator vor genera o impresie favorabila, ceea ce va duce la cresterea rezultatelor asteptate. In consecinta, angajatorul se asteapta ca acest tip de reactii sa fie si in randul colegilor sau clientilor.

Totusi, nu este necesar sa elaborati strategii despre cum sa va comportati in timpul interviului de angajare. Obiectivul este sa fiti cat mai naturali si relaxati. Angajatorii analizeaza comportamentul non-verbal intr-o maniera generala, cel mai important ramane prezentarea voastra din timpul interviului si CV-ul. Avand contact cu foarte multe persoane, angajatorii nu pot sa interpreteze cu exactitate comportamentul tuturor candidatilor, dar au anumite standarde in ceea ce priveste un comportament « normal ».

In cazul in care comportamentul non-verbal nu corespunde anumitor aspecte subiective stabilite de angajatori, acestia vor analiza mai amanuntit acest aspect. De exemplu, acest lucru se intampla in cazul in care comportamentul vostru non-verbal este in contradictie cu ceea ce spuneti.

Cele mai importante aspecte in comunicarea non-verbala:

- Privirea: Este important sa priviti angajatorul in ochi, insa fara a insista. In general, angajatorii cred ca privirea este legata de interesul pentru job si conversatie.
- Fata si expresiile faciale: Este foarte important sa tineti capul drept in fata angajatorului. Daca dati din cap in semn de aprobare, reflecta nivelul de atentie si interes despre ceea ce spune angajatorul. De asemenea, zambetul ramane un element cheie in evaluarea comportamentului vostru.
- Gesturile si miscarile: Fiti activi in timpul interviului, dar fara a fi aroganti. Scopul vostru este sa aratati ca sunteti o persoana dinamica.
- Tonalitatea: Tonalitatea vocii, cat si intensitatea sunt foarte importante in timpul interviului. Acestea pot face ca discursul vostru sa nu fie monoton. Cu toate acestea, nu vorbiti foarte tare si prea repede.Mai multe despre "Comportamentul non-verbal":

Raspuns negativ dupa interviul de angajare

Raspuns negativ dupa interviul de angajare

Ati participat la un interviu de angajare si dupa cateva zile de asteptare angajatorul va informeaza ca nu ati fost selectat? Acest lucru nu ar trebui sa va demotiveze, ci din contra!

» Citeste tot articolul

Punctualitatea la interviu

Punctualitatea la interviu

Interviul de angajare este prima ocazie concreta de a demonstra ca sunteti o persoana riguroasa si punctuala!

» Citeste tot articolul

Atitudinea in timpul interviului

Atitudinea in timpul interviului

Sa va duceti la interviul de angajare fara un CV, sa vorbiti urat despre fostul angajator sau despre viata privata, toate acestea pot reprezenta un punct slab pentru demersul vostru.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania