Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Comportamentul dupa interviu

Comportamentul dupa interviu

Comportamentul dupa interviu

Comportamentul dupa interviu

Interviul de angajare este, fara indoiala, etapa cu cele mai intense emotii din intregul proces de recrutare.

Odata trecuta aceasta etapa, dar nu inainte de a parasi biroul angajatorului, nu uitati sa intrebati cum veti proceda in continuare, cine va contacta pe cine. In acest fel se vor evita neintelegerile si va puteti manifesta interesul pentru job.

La sfarsitul interviului

- Sa va puneti intrebari la sfarsitul interviului de angajare este normal. Nu incercati sa va torturati, ati scapat de o etapa foarte grea. Trebuie doar sa va analizati prestatia din timpul interviului. Interviul s-a desfasurat cum ati vrut? Ati fost surprinsi cu intrebari pentru care nu ati avut un raspuns si v-ati simtit inconfortabil? In schimb, incercati sa vedeti si partea pozitiva. Sunteti multumiti de raspunsurile oferite angajatorului? Evaluarea dupa interviu nu trebuie neglijata. Aceste intrebari va ofera oportunitatea de a face o evaluare auto-critica si un bilant al performantelor voastre.

- Scrierea unui raport poate, de asemenea, sa va ajute foarte mult. Faza de auto-evaluare poate sa va ajute sa identificati punctele forte si slabe. Acest lucru poate sa va ajute sa va imbunatatiti punctele slabe si poate reprezenta un atu pentru viitoarele interviuri.

- Multumiti angajatorului pentru timpul acrodat. Uneori un mail poate sa schimbe totul. Acest mail trebuie sa fie simplu, nu trebuie sa exagerati. Acest mail poate sa contina orice informatie care ati omis sa o prezentati in timpul interviului.

In saptamanile urmatoare interviului

- Recontactarea angajatorului, atunci cand nu ati primit niciun feedback este necesara. Cu toate acestea trebuie sa respectati o perioada minima pentru recontact. Tacerea angajatorului poate insemna ca nu s-a decis inca.  De preferat, este sa reveniti cu un mail simplu, in loc de un telefon.

- Nu trebuie sa fortati angajatorul, lasati-l sa se decida in stilul propriu. Daca nu ati fost selectati, acest lucru nu trebuie sa va descurajeze si trebuie sa continuati sa aplicati pentru alte job-uri.

Aplicarea pentru un job nu se rezuma doar la interviu, ci si la atitudinea voastra dupa terminarea acestuia. Trebuie sa creati o imagine pozitiva care sa va ajute in demersul vostru.Mai multe despre "Comportamentul dupa interviu":

Aveti cele 7 calitati asteptate de angajator?

Aveti cele 7 calitati asteptate de angajator?

Verificati daca aveti cele 7 calitati pe care orice angajator le asteapta de la un candidat.

» Citeste tot articolul

Comunicarea nonverbala in timpul interviului

Comunicarea nonverbala in timpul interviului

In timpul interviului de angajare trebuie sa stiti ca privirea voastra, surasul, gesturile si vocea sunt mijloace de exprimare a personalitatii si a sentimentelor.

» Citeste tot articolul

6 sfaturi pentru a elimina stresul la interviu

6 sfaturi pentru a elimina stresul la interviu

Descoperiti cateva sfaturi utile pentru a depasi primele minute din cadrul interviului si pentru a invata sa va canalizati stresul astfel incat acesta sa nu fie un factor negativ in prestatia voastra.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania