Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » 6 sfaturi pentru a elimina stresul la interviu

6 sfaturi pentru a elimina stresul la interviu

6 sfaturi pentru a elimina stresul la interviu

6 sfaturi pentru a elimina stresul la interviu

Descoperiti cateva sfaturi utile pentru a depasi primele minute din cadrul interviului si pentru a invata sa va canalizati stresul astfel incat acesta sa nu fie un factor negativ in prestatia voastra.

Interviul de angajare este adesea o experienta dificila pentru starea psihica a fiecaruia. Faptul de a nu fi obisnuit cu astfel de intalniri produce stres, iar manifestarea acestuia va poate dezavantaja ca potential candidat pentru un job.

Printre cele mai intalnite forme de stres se numara teama de a gresi, de a nu va gasi cuvintele, de a nu face o impresie buna, de a nu fi la fel de bun ca ceilalti, etc. Puteti depasi aceasta teama daca sunteti bine pregatiti si daca stiti cum sa faceti fata situatiilor de stres.

Gasiti mai jos cele mai utile 6 sfaturi cu privire la combaterea stresului in cadrul unui interviu.

1. Pregatiti-va pentru primele 3 minute!
In cadrul unui interviu, stresul dureaza 3 minute, dupa care suntem prea concentrati sa raspundem la intrebarile angajatorului pentru a ne mai face ganduri negre. Nivelul de stres atinge punctul maxim, la inceput, atunci cand vi se cere sa va prezentati. Daca veti sti dinainte ce sa spuneti, veti avea un sentiment de control si va veti diminua teama. Acelasi lucru este valabil pentru intrebarile-capcana si pentru cele legate de anumite detalii din CV.

2. Schimbati-va perceptia despre interviu!
In loc sa priviti interviul ca pe un examen unde trebuie sa raspundeti cat mai bine la intrebarile angajatorului, considerati-l mai degraba ca pe o ocazie de a obtine niste informatii legate de job-ul respectiv si de companie, si de a verifica daca acesta corespunde proiectului vostru profesional.

3. Asezati-va cat mai comod si respirati!
Faceti tot posibilul sa ajungeti mai devreme, pentru a evita un stres in plus. Inchideti-va telefonul mobil, concentrati-va pe obiectivul interviului si respirati profund. Specialistii spun ca asezatul comod, destinderea umerilor si relaxarea prin respiratie diminueaza 40% din senzatia de teama.

4. Concentrati-va asupra lucrurilor concrete
Desi va pregatiti dinainte pentru interviu, se intampla des ca stresul sa nu va dea pace si sa-l intampinati pe angajator cu un gol in stomac. In aceasta situatie, concentrati-va asupra lucrurilor concrete: biroul angajatorului, intrebarile acestuia, etc.

5. Fiti voi insiva!
La interviu, limbajul non-verbal este mai important in transmiterea mesajului decat limbajul verbal. Claritatea si tonul vocii, postura, gesturile, mimica conteaza foarte mult pentru angajator. Prin urmare, incercati sa fiti cat mai naturali posibil.

6. Faceti loc “stresului pozitiv”
Daca prea mult stres poate dauna prestatiei voastre in cadrul interviului, nu este de dorit nici sa cadeti in extrema nepasarii. Stresul pozitiv este cel care va da un plus de energie si va face sa deveniti mai motivati si mai convingatori in exprimare.Mai multe despre "6 sfaturi pentru a elimina stresul la interviu":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania