Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » 5 fraze care ii sperie pe angajatori la interviu

5 fraze care ii sperie pe angajatori la interviu

5 fraze care ii sperie pe angajatori la interviu

5 fraze care ii sperie pe angajatori la interviu

Vedeti care sunt frazele care le dau fiori angajatorilor si care ii determina sa fuga de candidati!


Voua vi se par naturale, chiar banale, insa exista anumite fraze care ii pot speria cu adevarat pe angajatori si care va pot compromite iremediabil interviul de angajare. Iata cateva dintre frazele pe care nu trebuie sub nicio forma sa le rostiti la interviu:

"Nu il mai suportam pe fostul sef"
Fie ca ati demisionat sau ati fost concediati, angajatorul doreste sa cunoasca motivul. Cand sunt pusi in fata unei astfel de situatii, multi candidati sunt tentati sa se descarce pe fostul sef. Retineti insa faptul ca angajatorul este foarte sensibil fata de modul cum vorbiti despre fostul job, fostul sef, fostul mediu de lucru. Din cauza unor comentarii de tipul: "ma plictiseam foarte tare", "eram prea bun pentru acel job", "fostul meu sef era un capcaun",  angajatorul va poate considera un pericol pentru echipa lui. Este mult mai bine sa aveti un discurs pozitiv, usor autocritic si sa evitati cat puteti comentariile negative asupra celorlalti.

"Cat timp a fost ocupat acest post inaintea mea?"
Iata o intrebare ilegitima. Fie fostul angajat nu s-a descurcat pe postul respectiv si a fost concediat, fie a fost promovat. Indiferent de situatie, angajatorul risca mai degraba sa inteleaga: "In cat timp pot spera sa va iau locul?". Raspunsul la aceasta intrebare il va pune pe angajator intr-o situatie delicata si il va compromite pe candidat.

"Job-ul meu este viata mea"
Este bine sa fiti motivati, insa nu trebuie sa exagerati si sa dati impresia unui "workaholic". Pentru a va arata motivatia, inlocuiti astfel de fraze excesive cu altele de tipul: "Job-ul meu este foarte important pentru mine".

"Care este valoarea tichetelor de masa?"
Daca negocierea salariului este ceva natural in cadrul unui interviu, sa intrebati de valoarea tichetelor de masa, a asigurarii de sanatate sau a altor beneficii este exagerat. Veti fi considerat un candidat materialist, care-si urmareste numai propriul confort. In schimb, va puteti interesa intr-un mod mult mai subtil, daca in afara salariului mai exista si alte avantaje ce merita semnalate. Insa in niciun caz nu trebuie sa incercati sa aflati la interviu care este valoarea acestora!

"Voi avea propriul meu birou?"
Nu va place sa lucrati in open space? Abordati acest subiect intr-un mod mai discret. Decat sa intrebati daca nu se poate sa lucrati intr-un birou separat, mai bine interesati-va cate persoane lucreaza in open space si daca izolatia fonica este buna. Si daca raspunsul nu este pe placul vostru, puteti explica faptul ca va fi greu sa va concentrati. Iar discutia poate continua...

In cadrul unui interviu, frazele trebuie cantarite cu atentie si trebuie evitata orice afirmatie care il poate pune pe angajator intr-o situatie delicata!Mai multe despre "5 fraze care ii sperie pe angajatori la interviu":

Despre interviul de angajare: JW Marriott

Despre interviul de angajare: JW Marriott

» Citeste tot articolul

Despre interviul de angajare: BRD

Despre interviul de angajare: BRD

» Citeste tot articolul

Despre interviul de angajare: Lugera & Makler

Despre interviul de angajare: Lugera & Makler

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania