Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Contractul de munca » Modificarea contractului de munca

Modificarea contractului de munca

Modificarea contractului de munca

Modificarea contractului de munca

Contractul de munca poate fi modificat, insa cu anumite conditii. Aflati care sunt acestea si ce elemente pot fi modificate in cadrul unui contract de munca.

Modificarea contractului de munca presupune schimbarea anumitor clauze din cuprinsul acestuia, cu acordul ambelor parti. Pentru modificarea contractului de munca trebuie indeplinite 2 conditii:
-
 redactarea unui act aditional
acordul angajatului

Actul aditional la contractul de munca se completeaza in 3 exemplare si se inregistreaza la Inspectoratul Teritorial de Munca in 5 zile calendaristice. Este foarte importanta semnatura salariatului pe actul aditional, ea fiind dovada acordului pentru modificarile ce au loc. Semnarea actului aditional nu se face pe loc. Din punct de vedere legal, salariatului i se acorda 15 zile timp de gandire inainte de semnarea modificarilor propuse.

Contractul de munca nu poate fi modificat decat cu acordul partilor. Exista insa 2 situatii in care angajatorul poate modifica unilateral contractul de munca: cu ocazia delegarii sau a detasarii.

Contractul de munca poate fi modificat cu privire la urmatoarele elemente:

a)       durata contractului de munca – acesta se poate prelungi, sau se poate modifica din contract pe perioada determinata in contract pe perioada nedeterminata;

b)       locul muncii – se poate schimba departamentul sau chiar punctul de lucru;

c)       felul muncii – poate fi schimbata functia;

d)       conditiile de munca – acestea pot fi normale, deosebite sau speciale;

e)       salariul – se poate majora sau micsora;

f)        timpul de munca si timpul de odihna – timpul de munca poate fi redus sau marit, iar pentru timpul de odihna se pot acorda zile de concediu suplimentare.Mai multe despre "Modificarea contractului de munca":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania