Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Contractul de munca » Incetarea contractului de munca

Incetarea contractului de munca

Incetarea contractului de munca

Incetarea contractului de munca

Incetarea contractului de munca poate interveni in mai multe situatii. Atat angajatul, cat si angajatorul, trebuie sa fie la curent cu toate informatiile legate de incetarea contractului de munca.

Incetarea contractului de munca este elementul cel mai important din Codul Muncii, ce cuprinde numeroase prevederi referitoare la conditiile in care relatia angajat-angajator poate fi incheiata, fara a incalca legea.

Exista 3 modalitati prin care poate inceta un contract de munca:
1. incetarea de drept a contractului de munca;
2. incetarea contractului de munca prin acordul partilor;
3. incetarea contractului de munca prin vointa unilaterala a uneia dintre parti.

Incetarea de drept a contractului de munca intervine independent de vointa angajatorului sau a angajatului si este o consecinta a unui act sau fapt juridic, ca de exemplu: decesul angajatului, comunicarea deciziei de pensionare, constatarea nulitatii absolute a contractului de munca, condamnarea la executarea unei pedepse privative de libertate, etc.

Incetarea contractului de munca prin acordul partilor este forma cea mai des utilizata pentru incheierea raporturilor de munca intre angajat si angajator. Acordul partilor presupune stabilirea unei date de la care contractul de munca, precum si activitatea angajatului inceteaza.

Incetarea contractului de munca prin vointa unilaterala a angajatului sau angajatorului reprezinta cele 2 situatii de demisie, respectiv concediere. Daca in cazul demisiei, salariatul nu trebuie sa-si motiveze decizia de a parasi locul de munca, in cazul concedierii lucrurile sunt mult mai complicate. Angajatorul nu poate concedia un salariat, decat in urma respectarii tuturor procedurilor legale ce se impun pentru fiecare caz in parte. Mai multe despre "Incetarea contractului de munca":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania