Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Contractul de munca » Incetarea contractului prin acordul partilor

Incetarea contractului prin acordul partilor

Incetarea contractului prin acordul partilor

Incetarea contractului prin acordul partilor

Incetarea contractului de munca prin acordul partilor este formalitatea cea mai des intalnita de incheiere a raporturilor de munca dintre angajat si angajator.

Incetarea contractului de munca prin acordul partilor presupune un consens intre angajat si angajator cu privire la incheierea raporturilor de munca, la o data pe care acestia o stabilesc, de comun acord.

Incetarea contractului de munca prin acordul partilor este prevazuta in Codul Muncii, in articolul 55, litera b): “Contractul individual de munca poate inceta (...) ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea.”

Odata cu stabilirea incetarii contractului de munca prin acordul partilor, trebuie sa completati si sa semnati o cerere de incetare a contractului de munca, in care se precizeaza data de la care veti inceta sa va efectuati activitatea in cadrul firmei.

Datorita faptului ca incetarea contractului de munca presupune un consens intre parti, nu primiti dreptul la somaj. Acordul dat de salariat pentru incetarea contractului de munca este considerat un act de vointa ce nu poate fi luat in calcul pentru acordarea ajutorului de somaj.

De asemenea, incetarea contractului de munca prin acordul partilor exclude dreptul la preaviz. Avand in vedere ca data incetarii contractului de munca este stabilita de comun acord cu angajatorul, preavizul este inutil in acest caz.

Incetarea contractului de munca prin acordul partilor este metoda cea mai simpla si mai rapida prin care va puteti incheia activitatea la un loc de munca.Mai multe despre "Incetarea contractului prin acordul partilor":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania