Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Contractul de munca » Contractul de munca pentru tinerii sub 18 ani

Contractul de munca pentru tinerii sub 18 ani

Contractul de munca pentru tinerii sub 18 ani

Contractul de munca pentru tinerii sub 18 ani

Contractul de munca poate fi incheiat intre angajator si tinerii sub 18 ani, cu respectarea anumitor prevederi legale.

Varsta minima de la care poate fi incheiat un contract de munca este 16 ani. Sub 16 ani, se poate incheia contract de munca numai cu acordul scris al ambilor parinti.

Pentru tineriii sub 18 ani, durata maxima a timpului de lucru este de 6 ore pe zi, respectiv 30 de ore pe saptamana. Pentru acest interval, ei au dreptul la o pauza de masa de 30 de minute, inclusa in program, daca lucreaza mai mult de 4 ore si jumatate pe zi.

Prin comparatie, persoanele peste 18 ani cu contract de munca au dreptul la pauza de masa daca lucreaza mai mult de 6 ore pe zi, iar durata acesteia este de 15 minute incluse in programul de lucru. In situatia in care pauza de masa depaseste 15 minute, programul de lucru se decaleaza.

O alta prevedere importanta pentru tinerii sub 18 cu contract de munca este interdictia de a lucra suplimentar. In mod normal, pentru munca suplimentara se acorda ore libere platite sau se plateste un spor la salariu.

De asemenea, unui tanar sub 18 ani nu ii este permisa munca de noapte. Intervalul 22.00-6.00 este considerat munca de noapte.

In plus, tinerii pana in 18 ani care incheie contract de munca au dreptul la un concediu de odihna suplimentar de 24 de zile.

Pentru ca un contract de munca sa fie incheiat in mod legal cu tinerii sub 18 ani, toate aceste drepturi trebuie specificate in continutul contractului.Mai multe despre "Contractul de munca pentru tinerii sub 18 ani":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania