Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Contractul de munca » Clauza de neconcurenta

Clauza de neconcurenta

Clauza de neconcurenta

Clauza de neconcurenta

Aflati ce reprezinta clauza de neconcurenta si care sunt conditiile respectarii acesteia.

Clauza de neconcurenta se semneaza la incheierea contractului de munca sau pe durata derularii raporturilor de munca, si isi produce efectele numai dupa incetarea contractului de munca.

Dupa incetarea contractului, clauza de neconcurenta va obliga, sa nu prestati, in interesul propriu sau al unui tert, o activitate care se afla in concurenta cu cea pe care ati avut-o la angajatorul vostru.

Clauza de neconcurenta se aplica in schimbul unei indemnizatii de neconcurenta, acordata lunar de angajator, pe toata perioada de neconcurenta. Aceasta perioada nu poate depasi 2 ani de la data incetarii contractului individual de munca.

Este important de stiut ca aceasta clauza de neconcurenta isi produce toate efectele numai daca, in cuprinsul contractului de munca, sunt specificate in mod clar:

- activitatile care sunt interzise salariatului la data incetarii contractului;
- cuantumul indemnizatiei de neconcurenta lunare;
-
 perioada pentru care isi produce efectele clauza de neconcurenta;
-
 tertii in favoarea carora se interzice prestarea activitatii;
-
aria geografica unde salariatul este in competitie cu angajatorul.

Indemnizatia lunara pe care o primiti pentru clauza de neconcurenta este negociabila si nu poate fi mai mica de 50% din media veniturilor salariale brute din ultimele 6 luni anterioare incetarii contractului de munca.

Exista anumite situatii in care clauza de neconcurenta nu-si poate produce efectele: daca contractul de munca al salariatului inceteaza de drept sau din initiativa angajatorului, pentru motive ce nu tin de persoana salariatului.

Clauza de neconcurenta nu va poate interzice exercitarea profesiei si a specializarii pe care o detineti, ci doar o activitate practicata la fostul angajator!Mai multe despre "Clauza de neconcurenta":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania