Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Contractul de munca » Clauza de mobilitate

Clauza de mobilitate

Clauza de mobilitate

Clauza de mobilitate

Pentru a afla ce reprezinta clauza de mobilitate si cand o veti regasi in contractul de munca, consultati informatiile de mai jos.

Clauza de mobilitate face parte din cele 4 clauze specifice adaugate la contractul de munca. Desi este intalnita destul de rar in practica, clauza de mobilitate este foarte utila atat pentru angajat, cat si pentru angajator.

Clauza de mobilitate prevede faptul ca, datorita specificului muncii, executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un loc de munca stabil.

Mentionarea locului de munca este obligatorie in contractul de munca, acesta neputand fi schimbat decat prin consimtamantul ambelor parti. Din acest motiv, clauza de mobilitate este foarte importanta, intrucat ea precizeaza daca postul respectiv presupune deplasari ale salariatului in interes de serviciu.

In cazul in care, la contractul individual de munca se ataseaza o clauza de mobilitate, salariatul va beneficia de prestatii suplimentare in bani sau in natura. Prestatiile in natura se refera la elemente precum autoturism, telefon mobil,etc, folosite in interes de serviciu.

Nu confundati prestatiile suplimentare, acordate pentru clauza de mobilitate, cu avantajele sau beneficiile! Acestea din urma pot fi: tichete de masa, abonament la sala de sport, asigurare medicala, transport asigurat,etc) si sunt folosite doar in interes personal.

In ceea ce priveste prestatiile in bani, pentru clauza de mobilitate se pot deconta angajatului cheltuielile de deplasare si cazare, diurne, prime pentru parasirea temporara a domiciliului, etc.

Desi la prima vedere, nu pare foarte importanta, clauza de mobilitate aduce beneficii si siguranta, atat angajatului, cat si angajatorului, prin faptul ca, mentionarea tuturor elementelor cuprinse in clauza de mobilitate duce la evitarea conflictelor de munca.Mai multe despre "Clauza de mobilitate":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania