Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Contractul de munca » Clauza de confidentialitate

Clauza de confidentialitate

Clauza de confidentialitate

Clauza de confidentialitate

Una din prevederile importante incluse in contractul de munca este clauza de confidentialitate, care va obliga sa pastrati secretul de serviciu.

Clauza de confidentialitate este una din principalele clauze din contractul de munca si reprezinta acordul celor doua parti de a nu transmite date sau informatii cunoscute din timpul executarii contractului de munca.

Clauza de confidentialitate este valabila pe toata durata contractului de munca si dupa incetarea acestuia. Codul Muncii nu prevede o durata maxima pentru aceasta clauza.

Pentru a-si putea produce efectele, clauza de confidentialitate trebuie sa fie prevazuta in contractul de munca. In al doilea rand, informatiile care sunt considerate confidentiale trebuie precizate si definite intr-un mod clar si exact in regulamentul intern, in contractul colectiv sau in contractul individual de munca.

Nerespectarea clauzei de confidentialitate de catre oricare din parti, atat de catre angajat cat si de catre angajator, atrage dupa sine plata de daune-interese.

Clauza de confidentialitate reprezinta, de fapt, obligatia salariatului de a pastra secretul de serviciu.

Nu confundati clauza de confidentialitate cu cea de neconcurenta!Mai multe despre "Clauza de confidentialitate":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania