Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Contractul de munca » Primul contract de munca

Primul contract de munca

Primul contract de munca

Primul contract de munca

Daca sunteti la semnarea primului contract asta nu inseamna ca nu puteti negocia. A negocia inseamna a-ti manifesta interesul pentru viitoarele conditii de munca, deci pentru viitorul job.

Aflati cat mai multe informatii despre job

Puneti intrebari precise responsabilului resurse umane si apoi viitorului sef pentru a afla cat mai exact ce sarcini presupune job-ul respectiv. Daca subiectul despre salariu nu a fost abordat, la sfarsitul interviului abordati acest subiect. Adesea angajatorii intreaba cat vreti sa castigati. Prin aceasta intrebare incearca sa afle cat de bine stiti sa va pozitionati pe piata muncii.

Negociati daca este necesar

In marile companii, grilele de salarizare sunt stricte si posibilitatea de negociere este aproape imposibila. In companiile mai mici, exista sanse mai mari de negociere si discutiile din timpul interviului pot sa influenteze viitorul salariu. Cand va este prezentat job-ul trebuie sa va fie prezentate si posibilitatile de avansare.

Cititi foarte bine contractul

Trebuie sa fiti atenti la fiecare punct din contractul de munca inainte de a-l semna. Perioada de proba, calificarea, salariul, eventualele avantaje, totul trebuie sa fie mentionat in acest contract. Trebuie sa fiti atenti la clauzele mentionate, cum ar fi clauza de confidentialitate, de neconcurenta sau de mobilitate.

Pentru a fi validate aceste clauze, ele trebuie sa fie in concordanta cu legislatia muncii. In caz contrar acestea nu sunt valide.

Angajatorul si salariatul trebuie sa respecte obligatiile din contractul de munca si sa le execute in cele mai bune conditii.Mai multe despre "Primul contract de munca":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania