Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Contractul de munca » Negocierea contractului

Negocierea contractului

Negocierea contractului - sfaturi si sugestii

Negocierea contractului

Atunci cand va angajati este important sa semnati un contract de munca si acesta sa fie inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca. Negocierea contractului de munca este foarte importanta atat pentru angajator cat si pentru viitorul angajat.

Multe persoane transforma negocierile in simple mijloace de a incheia un acord cu un angajator in ceea ce priveste salariul. Totusi, in cadrul acestei intalniri, pot fi discutate mai multe elemente importante despre viitorul post.

Negocierea se poate axa pe urmatoarele aspecte:

· Descrierea postului si titlul acestuia. Informatiile care se gasesc intr-o prezentare de pe internet sau din ziare, reviste de specialite sunt insuficiente pentru a expune toate caracteristicile postului respectiv, de aceea este foarte important un plus de informatii din partea angajatorului.

· Avantajele in ceea ce priveste asigurarile si pensia, concediile si orice alte beneficii oferite angajatului (masina, laptop, prime, ...)

· Perioada de proba. Durata perioadei de proba este reglementata de legislatia muncii si trebuie sa fiti atenti sa fie in conformitate cu aceasta.


Sugestii pentru o negociere reusita

- Este bine sa nu ridicati pretentii salariale prea repede deoarece puteti pierde un avantaj pentru urmatoarele negocieri. Daca se intampla sa fiti presati pentru a spune care este salariul dorit, este indicat sa cereti inainte o oferta din partea angajatorului.

- Este de preferat sa nu exagerati in ceea ce priveste venitul actual. Pentru o companie este foarte usor sa verifice cifrele pe care le mentionati.

- Trebuie sa rezistati tentatiei de a accepta o oferta imediat, chiar daca vi se pare atragatoare. Este indicat sa cereti un timp pentru a reflecta! Aceasta strategie va poate permite negocierea unui contract mai bun. Daca acceptati foarte repede, se poate considera ca oferta initiala era foarte buna.

-  Este bine sa negociati salariul, apoi sa discutati despre fiecare avantaj separat pentru  a stabili remuneratia globala.

- Atunci cand negociati, este bine sa va aratati entuziasmul in ceea ce priveste postul: viitorul sef, munca si oportunitatile.

Trebuie sa fiti atenti si pozitivi!Mai multe despre "Negocierea contractului":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania