Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Contractul de munca » Bouygues Romania

Bouygues Romania

Despre contractul de munca: Bouygues Romania

Bouygues Romania

Ghidul Carierei Tale, Editia de Toamna 2007  

Bouygues Romania 
Stéphane Meuret - Director Resurse Umane

Contractul de munca trebuie in primul rand sa existe si sa fie inregistrat de firma la camera de munca in 20 de zile. Salariatul trebuie sa reclame un exemplar la aproximativ o luna de la semnatura.

Acest contract este elementul care precizeaza un anumit numar de puncte esentiale ce stau la baza colaborarii. Nu exista anumite piedici de evitat deoarece contractul de munca nu poate fi mai putin avantajos pentru salariat, decat codul muncii si acordul colectiv al bransei la nivel national. Cu toate acestea, trebuie sa fiti vigilenti la :

durata contractului: nedeterminata sau determinata
-
perioada de proba: este precizata ? daca da, care este durata sa ?
-
salariul: salariul de pe contract este cel negociat ?
-
celelealte avantaje financiare recurente trebuie inscrise (prime anuale…)
-
clauza mobilitatii: precizeaza posibilitatea unei mobilitati geografice a salariatului, fara ca aceasta sa modifice maniera substantiala a contractului de munca
-
clauza de non-concurenta: impiedica salariatul sa paraseasca firma pentru a se   angaja la o firma concurenta, pentru o anumita perioada, contra unei compensatii financiare.

Contractul de munca nu reprezinta unicul element de relatie cu angajatorul si este mai bine sa discutati cu angajatorul despre ceea ce aveti nevoie, despre toate dificultatile prin care treceti, decat sa va retrageti sistematic.
Sunteti si voi responsabili de relatia pe care o construiti cu firma. Nu uitati ca acest lucru este cel mai bun mijloc de a depasi dificultatile si de a le transforma in succese.Mai multe despre "Bouygues Romania":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania