Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Contractul de munca » Contractul de munca pe perioada determinata

Contractul de munca pe perioada determinata

Contractul de munca pe perioada determinata

Contractul de munca pe perioada determinata

Contractul de munca pe perioada determinata este folosit in mod frecvent la angajare. Aflati care sunt conditiile in care se poate incheia un contract pe durata determinata.

Angajatorii au posibilitatea de a incheia contracte de munca pe perioada determinata cu salariatii, in anumite conditii prevazute de lege.
Acest contract de munca se incheie numai in forma scrisa si contine in mod obligatoriu durata si data intrarii sale in vigoare.

Contractul de munca pe perioada determinata poate fi incheiat pe o durata de maxim 24 de luni. Retineti faptul ca se pot incheia un numar succesiv de maxim 3 contracte de munca pe perioada determinata, cu conditia ca toate cele 3 contracte impreuna sa nu depaseasca 24 de luni.

Contractul individual de munca pe perioada determinata se poate incheia in urmatoarele situatii:

  • in cazul inlocuirii unui angajat cu contract de munca suspendat, cu exceptia situatiei in care acel angajat participa la greva;
  • cu ocazia cresterii temporare a activitatii angajatorului;
  • in cazul desfasurarii unor activitati cu caracter sezonier;
  • cu scopul de a favoriza temporar anumite categorii de persoane fara loc de munca;
  • pentru angajarea unor persoane care in termen de 5 ani indeplinesc conditiile de pensionare pentru limita de varsta;
  • in cazul angajarii unor persoane ce pot cumula pensia cu salariul;
  • pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte sau programe pe perioada determinata.
     

O diferenta importanta intre contractul incheiat pe perioada determinata si cel incheiat pe perioada nedeterminata o constituie durata perioadei de proba.
Astfel, pentru contractul de munca pe perioada determinata, perioada de proba nu trebuie sa depaseasca 5 zile lucratoare pentru o durata mai mica de 3 luni a contractului de munca, 15 zile lucratoare pentru o durata cuprinsa intre 3 si 6 luni a contractului de munca sau 30 zile lucratoare pentru o durata mai mare de 6 luni a contractului de munca. De asemenea, in cazul angajatilor ce detin functii de conducere, se acorda o perioada de proba de 45 zile lucratoare pentru o durata mai mare de 6 luni a contractului de munca.

In cazul in care ati fost angajat cu contract de munca pe perioada determinata, prelungirea contractului si implicit, transformarea acestuia intr-un contract pe perioada nedeterminata, depinde, in cea mai mare masura de activitatea pe care o desfasurati in companie.

Prin urmare, cu cat aveti mai multe responsabilitati si deveniti o persoana de incredere, cu atat mai mult sansele de continuare a colaborarii cresc pentru voi.



Mai multe despre "Contractul de munca pe perioada determinata":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania