Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Contractul de munca » Clauzele principale din contractul de munca

Clauzele principale din contractul de munca

Clauzele principale din contractul de munca

Clauzele principale din contractul de munca

Contractul de munca este un instrument prin care va « legati » de o companie. Acesta poate fi intrerupt sub anumite conditii, pentru una sau cealalta dintre parti.

Incercam sa venim in ajutorul vostru si sa va prezentam clauzele cele mai importante pe care trebuie sa le urmariti atunci cand semnati un contract de munca.

Locul unde va desfasurati activitatea

Unele companii sunt foarte precise, altele mai putin. Trebuie sa fiti atenti la acest lucru. In acelasi timp, ar fi foarte bine daca se poate mentiona si necesitatea de a efectua deplasari. Faceti in asa fel incat sa fie specificat in contractul de munca frecventa acestor deplasari.

Salariul

Clauza foarte importanta! Angajatorul trebuie sa precizeze salariul brut lunar. Trebuie sa fie specificat daca salariul va fi platit o data sau de doua ori pe luna.

Avantajele

Este foarte important sa mentionati aceste lucruri in contractul de munca. De exemplu, daca veti primi o masina de serviciu trebuie precizat in ce conditii o puteti folosi, daca o veti putea folosi in interes personal, daca in cazul in care vi se schimba sarcinile trebuie sa renuntati la aceasta.

Formarile

Sunt anumite companii care va ofera stagii de pregatire profesionala. Trebuie sa aveti grija la mentiunile facute in acest sens deoarece exista cazuri cand trebuie sa platiti o parte a acestor pregatiri daca veti parasi compania inainte de un anumit termen. Acest lucru ajuta companiile sa se protejeze de angajatii care profita de aceste stagii de formare si apoi ajung la concurenta. Durata acestor clauze trebuie sa fie limitata la o anumita perioada de timp.

Clauza de neconcurenta

Aceasta clauza permite companiei sa-i impiedice pe angajatii sai sa lucreze cu un concurent o anumita perioada de timp. Pentru a fi valida, aceasta clauza trebuie sa fie limitata in timp, in spatiu, sa fie justificata prin activitatea companiei si trebuie sa fie in schimb recompensata financiar.Mai multe despre "Clauzele principale din contractul de munca":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania