Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Un internship reusit

Un internship reusit

Un internship reusit

Un internship reusit

Sinonim cu prima experienta profesionala, internship-ul a devenit un element esential in CV-urile tinerilor.

Competitia pentru obtinerea unui internship bun este intotdeauna serioasa. Cautarea unui internship este in aparenta cautarea unui loc de munca, de la redactarea de scrisori de intentie, contacte telefonice pentru a afla persoanele responsabile de acest lucru, alegearea unui model CV care sa corespunda profilului vostru si construirea CV-ului si pana la desfasurarea interviului.

Gasiti sectoarele de activitate care va intereseaza si selectati doar internship-urile care sa va ajute in perfectionarea voastra. Cautarea internship-urilor trebuie sa fie calitativa si nu cantitativa. Pentru a evita pierderea timpului prin trimiterea de candidaturi care nu sunt exact ceea ce va doriti, trebuie sa stiti foarte bine tipul de internship dorit.

In ce sector de activitate (inductrie, banci, comert)?
In ce departament (marketing, comercial, cercetare)?
Pentru ce misiuni (realizarea de studii, lansare de produse)?

Este de preferat sa cautati internship-uri in cadrul companiilor apropiate de sectorul de activitate spre care vreti sa va indreptati mai tarziu. Puteti, de asemenea, sa testati si alte tipuri de posturi si sa vedeti daca mediul profesional va atrage.

Definiti foarte precis scopul internship-ului vostru. Pentru a demonstra motivatia voastra si a face companiile sa va contacteze, imaginati-va un internship in raport cu studiile voastre. Dar nu fiti nici foarte exclusivist. Compania poate sa aiba nevoie de voi pentru o alta misiune care sa corespunda cerintelor voastre.

Pentru a contacta direct companiile care va intereseaza, cel mai bine este sa folositi internetul. Chiar si companiile sprijina aceasta modalitate de comunicare.

Anumite companii sunt reticente in a organiza internship-uri pentru tineri deoarece nu au timpul necesar pe care sa-l acorde unui debutant. Un internship este o sansa unica pentru a face primii pasi intr-o companie si de aceea ar trebui sa fie cat mai in concordanta cu realitatea.

Un internship este primul contact cu piata muncii, deci trebuie sa incercati sa desfasurati un internship de calitate. Pentru unii dintre voi gasirea unui internship este foarte importanta.Mai multe despre "Un internship reusit":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Va recomandam: Un internship reusit

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania