Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Tehnici adoptate in cautarea unui job

Tehnici adoptate in cautarea unui job

Tehnici adoptate in cautarea unui job

Tehnici adoptate in cautarea unui job

Cautarea efectiva a unui loc de munca implica anumiti pasi care trebuie urmati. A reusi sau a nu reusi in acest demers depinde de importanta acordata sfaturilor de mai jos.

Adaptarea CV-ului la piata si la profilul vostru

Redactarea CV-ului este o etapa foarte importanta si trebuie tratata cu maxima atentie. Document esential pentru angajator, CV-ul va constitui si suportul principal pentru viitorul interviu de angajare. Concis si complet, CV-ul trebuie sa contina elementele esentiale cautate de angajator.

Sfaturi:

- Nu ezitati sa faceti doua sau trei CV-uri diferite pentru a putea trimite CV-ul care corespunde cel mai bine job-ului sau companiei careia va adresati.
Testati-va CV-ul cu prieteni sau cunostinte care au legatura cu domeniul recrutarii sau resurselor umane.

Construiti o scrisoare de intentie de impact

Concreta si argumentata, scrisoarea de intentie ilustreaza si sprijina continutul CV-ului relevand competentele, convingerea si dinamismul candidatului. Obiectivul unei scrisori de intentie este de a demonstra legatura dintre profil, job si companie. Atat pentru a raspunde la o oferta, cat si pentru o candidatura spontana, scrisoarea de intentie trebuie sa fie argumentata pentru a suscita atentia angajatorului.

Sfaturi:

- Aplicand pe internet, puteti sa creati un e-mail scurt, cu conditia ca scrisoarea de intentie sa fie convingatoare.
- Feriti-va de clisee, trebuie sa captati atentia angajatorului inca din primele randuri!

Pregatiti-va pentru interviul de angajare

Etapa foarte importanta in procesul de recrutare, interviul va permite sa va expuneti competentele si sa va demonstrati adaptabilitatea intr-o companie. Totul incepe de la primul contact cu angajatorul, in momentul in care sunteti invitati la un interviu. Oricare ar fi nivelul profesional sau domeniul in care activati, interviul trebuie sa fie pregatit cu seriozitate din timp.

Pentru a reusi in demersul vostru pentru cautarea unui loc de munca incercati sa va puneti in locul angajatorului si sa-i oferiti raspunsuri si rezolvari pentru toate necesitatile si cerintele.Mai multe despre "Tehnici adoptate in cautarea unui job":

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Personale sau profesionale, cele doua mari categorii de retele sociale sunt folosite din ce in ce mai mult in ultima perioada. Este foarte important sa invatati sa va gestionati identitatea virtuala.

» Citeste tot articolul

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Sunteti angajati de ceva timp in cadrul companiei si aveti dificultati in a va face recunoscuti de sef, acesta nu va ofera posibilitatea sa va remarcati? Cum rezolvati acesta situatie?

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania