Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Recrutarea in perioada de criza

Recrutarea in perioada de criza

Recrutarea in perioada de criza

Recrutarea in perioada de criza

In perioada de criza majoritatea companiilor incearca sa se mentina la un nivel de echilibru prin adoptarea de strategii proprii.

Toata lumea stie ca recrutarea in perioada de criza este destul de dificila. In aceasta perioada procesul de recrutare in cadrul companiilor este mult mai amplu si mai strict deoarece costurile pentru recrutarea unui angajat sunt destul de mari pentru un angajator.

In aceasta perioada, recrutarea trebuie sa raspunda nevoilor companiei pe termen lung. In acest caz companiile trebuie sa analizeze si sa testeze foarte bine competentele si calitatile candidatilor pentru un post.

Ca in orice proces de recrutare, si in aceasta perioada acesta presupune mai multe etape. Singura diferenta este ca acum candidatii sunt analizati mult mai amanuntit. Un prim pas important in procesul de recrutare este gestionarea cererilor primite. Cu toate ca aveti experienta, este posibil ca in unele cazuri sa nu fiti selectati pentru a participa la un interviu de angajare. Acest lucru se intampla deoarece este posibil ca firma respectiva sa se axeze mai mult pe candidatii cu profilurile specifice job-ului.

Dupa acesta etapa, urmeaza etapa cruciala a interviurilor. Fie ca sunt telefonice sau fata in fata, interviurile sunt o etapa cruciala in procesul de recrutare, atat pentru angajator, cat si pentru angajat. Pentru a face cea mai buna alegere, angajatorii trebuie sa stie foarte bine profilul candidatului dorit.

Pentru a supravietui in aceasta perioada, companiile trebuie sa-si adapteze politica de recrutare in functie de constrangerile sectorului, bugetul companiei si climatul social.Mai multe despre "Recrutarea in perioada de criza":

Motive pentru schimbarea job-ului

Motive pentru schimbarea job-ului

Va ganditi la o posibila reorientare profesionala? Trebuie sa analizati foarte bine situatia si sa vedeti daca aveti motive serioase pentru a face acest lucru.

» Citeste tot articolul

Flexibilitatea la locul de munca

Flexibilitatea la locul de munca

Foarte multi angajati tind catre un program de lucru flexibil din dorinta de a face fata cat mai bine, atat sarcinilor de serviciu, cat si a celor personale.

» Citeste tot articolul

De ce sa studiez in strainatate?

De ce sa studiez in strainatate?

Orice student viseaza sa ajunga sa studieze in strainatate. Este de inteles acest lucru, deoarece in acest fel isi pot dezvolta cunostintele, in special pe cele de limba straina, pot sa cunoasca oameni noi cu mentalitati diferite.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania