Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Proaspat absolvent, caut loc de munca

Proaspat absolvent, caut loc de munca

Proaspat absolvent, in cautarea primului loc de munca

Proaspat absolvent, caut loc de munca

Esti proaspat absolvent si esti in cautarea unui loc de munca ? Noi iti dam cateva sfaturi despre cum trebuie sa te prezinti la un interviu atunci cand nu ai experinta profesionala.

O data cu incheierea studiilor, in mod sigur te gandesti sa iti incepi viata profesionala. Dar ce te faci atunci cand experienta ta este zero ? Cum iti cresti sansele de a fi acceptat de recrutor atunci cand esti proaspat absolvent ?


In primul rand cei care isi cauta primul loc de munca sunt cu siguranta promitatori. Recrutorii cauta persoane tinere, pline de entuziasm, care la prima vedere promit foarte mult. Asa ca nu te ascunde sa iti arati dorinta si entuziasmul in fata recrutorului atunci cand vine vorba despre cat de mult iti doresti primul job.

In al doilea rand recrutorii sunt in cautarea proaspetilor absolventi cu potential dar fara experienta, pe care sa ii introduca in companie si pe care sa ii modeleze in viitoarea lor cariera.

Companiile mari investesc foarte mult in dezvoltarea tanarului angajat si se asteapta la rezultate imediate. Ca sa iti cresti sansele de a fi acceptat, vorbeste-i recrutorului la interviu despre cursurile, trainingurile, stagiile de practica pe care le-ai desfasurat in anii de studiu si despre realizarile si competentele pe care le-ai acumulat. Poate parea ca lipsa de experienta este un dezavantaj, dar daca stii sa te vinzi si sa iti expui calitatile si reusitele tale de pana acum, cu siguranta vei reusi sa iti gasesti primul loc de munca .

Cele mai importante calitati pe care trebuie sa le prezinti recrutorului atunci cand esti proaspat absolvent si esti in cautarea primului loc de munca sunt : comunicarea, increderea si atitudinea pozitiva.
Interviul este sansa ta de a demonstra cat de bine comunici, asa ca fii sigur ca esti bine pregatit si ai exersat interviul inainte de a te prezenta in fata recrutorului. Fii concret atunci cand dai exemple ale calitatilor tale si intareste argumentarile tale cu dovezi clare.

Trebuie sa dai dovada de incredere in sine atunci cand te prezinti la interviul pentru primul tau loc de munca, prin felul tau de a fi, de la felul in care te-ai imbracat pana la siguranta cu care ii vorbesti recrutorului.

Arata-i recrutorului pe tot parcursul interviului atitudinea ta pozitiva. Da exemple de situatii criza din care ai iesit cu succes si cum implicarea ta a fost esentiala pentru ridicarea moralului echipei precum si reusitele proiectelor din care ai facut parte. Zambeste in timpul interviului si incearca sa dai conversatiei tale intonatie si expresivitate.

Chiar daca esti proaspat absolvent si nu ai experienta profesionala, sansele tale de a-ti gasi primul loc de munca sunt foarte mari daca stii cum sa te prezinti la interviu.Mai multe despre "Proaspat absolvent, caut loc de munca":

Primii pasi in cautarea unui job

Primii pasi in cautarea unui job

In functie de job-ul pentru care vreti sa aplicati, aveti nevoie de informatii mai mult sau mai putin precise, atat despre companie, cat si despre job.

» Citeste tot articolul

Job-ul part-time

Job-ul part-time

Primul pas pentru a dezvolta o cariera de succes inca din timpul facultatii o reprezinta job-urile part-time.

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul

Proaspat absolvent, caut loc de munca


InapoiSus
 

Va recomandam: Proaspat absolvent, caut loc de munca

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania