Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Internship-ul de vara=noul tau job din toamna

Internship-ul de vara=noul tau job din toamna

Internship-ul de vara=noul tau job din toamna

Internship-ul de vara=noul tau job din toamna

Ai fost acceptat pentru un internship vara asta si vrei sa profiti la maxim de aceasta experienta profesionala? Iata cateva sfaturi despre ce poti face pentru a-ti spori sansele de a primi o oferta concreta de job dupa incheierea verii.

Daca pentru tinerii de pe piata muncii internship-urile sunt o modalitate de a castiga experienta in domeniul vizat pentru o viitoare cariera profesionala, multi recrutori apeleaza la aceste metode pentru a testa noi potentiali angajati. Pentru a te asigura ca ai facut tot ce ti-a stat in putinta pentru a impresiona pozitiv, situatie care poate atrage dupa sine o oferta pentru un job, tine cont de cateva aspecte importante: 

Discuta cu managerul sau cu persoana care supervizeaza activitatile tale pentru a afla din prima zi care sunt responsabilitatile si cerintele concrete pe care le presupune internship-ul. 

Considera internship-ul ca o perioada de proba pentru un job deja obtinut. Trateaza cu respect si profesionalism colegii, respecta orarul de lucru, nu-ti lua pauze de pranz prelungite si adopta o tinuta corespunzatoare locului in care te afli. 

Coordoneaza-ti bine timpul astfel incat sa respecti termenele limita impuse in cadrul internship-ului. Daca iti sunt atribuite mai multe responsabilitati concomitente, verifica in primul rand cu supervizorul tau si prioritizeaza. 

Arata initiativa. Nu sta degeaba, in cazul in care ti-ai terminat sarcinile din ziua respectiva inainte de sfarsitul programului, intreaba cu ce mai poti fi de ajutor. 

Socializeaza cu ceilalti colegi. Este un prilej de a invata de la acestia mai multe despre companie si politicile sale, dar si de a arata ca te integrezi in echipa. In plus, cunoasterea a cat mai multe persoane din cadrul companiei poate spori sansele obtinerii de viitoare referinte sau recomandari pentru job-uri. 

Accepta cu entuziasm si sarcinile mai putin interesante, de genul fotocopiilor, indosarierilor sau furnizarea de cafea pentru intalniri. Daca le abordezi pe acestea cu seriozitate, vei lasa sa se inteleaga ca pe viitor iti pot fi incredintate responsabilitati mai mari. Totusi, pentru a fi ferit de cazul in care atributiile tale se rezuma doar la cele mentionate mai sus, asigura-te ca ai abordat si acest subiect in discutia initiala cu managerul.  

Chiar daca dupa finalizarea internship-ului nu primesti o oferta concreta, nu te demoraliza! Ai acumulat experienta pe piata muncii si ti-ai creat relatii care pe viitor iti pot aduce job-ul dorit.Mai multe despre "Internship-ul de vara=noul tau job din toamna":

Dupa recrutare, urmeaza evaluarea!

Dupa recrutare, urmeaza evaluarea!

V-ati facut bine temele, ati aplicat pentru un job si ati fost acceptati. Felicitari! Urmeaza ultimul test: perioada de proba.

» Citeste tot articolul

Perioada de proba, un test pentru ambele parti

Perioada de proba, un test pentru ambele parti

Dupa semnarea contractului de munca dar inaintea angajarii definitive, noii angajati trebuie sa demonstreze pe parcursul perioadei de proba ca sunt potriviti pentru job-ul respectiv.

» Citeste tot articolul

Prima zi de munca reusita

Prima zi de munca reusita

In prima zi la un nou loc de munca fiti voi insiva ! Deja ati reusit sa impresionati in timpul interviului !

» Citeste tot articolul

Internship-ul de vara=noul tau job din toamna


InapoiSus
 

Va recomandam: Internship-ul de vara=noul tau job din toamna

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania