Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Gasirea unui job cu ajutorul retelelor sociale

Gasirea unui job cu ajutorul retelelor sociale

Gasirea unui job cu ajutorul retelelor sociale

Gasirea unui job cu ajutorul retelelor sociale

Etapa esentiala in cautarea locurilor de munca, utilizarea retelelor sociale ramane o alternativa destul de dificila. Angajatorii pun un accent din ce in ce mai mare pe informatiile prezentate de candidati in conturile din cadrul retelelor de socializare.

 

Plecand de la natura informatiilor prezentate pe pagina profilului vostru din cadrul retelelor de socializare si pana la identificarea contactelor importante pentru dezvoltarea voastra profesionala, trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi care sa va ajute in cautarea unui loc de munca cu ajutorul retelelor sociale.

Ca si in cazul procesului de cautare a unui loc de munca traditional, utilizarea retelelor sociale necesita diferentierea fata de ceilalti candidati, prin evidentierea unor elemente care sa atraga atentia angajatorului. Incercati sa pofitati de toate caracteristicile specifice internetului pentru a face o impresie buna angajatorului, de exemplu puteti sa inserati un material video. In acest fel demonstrati angajatorului ca sunteti la curent cu noile tehnologii si acest lucru va permite sa va creati o candidatura mai putin conventionala.

Vocabularul ales va ajuta sa atrageti sau nu atentia persoanelor interesate. Statutul profilului vostru trebuie sa permita persoanelor care-l viziteaza sa inteleaga natura proiectului vostru profesional. Nu trebuie sa uitati ca pe internet, angajatorii folosesc cuvinte cheie pentru a identifica profilurile cautate. Asigurati-va ca folositi un vocabular corespunzator proiectului vostru profesional.

Cea mai buna modalitate de a fi remarcati de angajatori si de agentiile de recrutare este sa fiti activi. Nu uitati ca angajatorii nu pot sa-si permita sa piarda foarte mult timp pentru a contacta candidati despre care nu stiu ca sunt interesati de compania lor. In acest caz, trebuie sa preluati voi initiativa.

Trebuie sa va sustineti sansele de angajare. Foarte multi candidati si-au facut conturi pe retele de socializare dar nu sunt niciodata activi. Acest lucru poate sa creeze o imagine nefavorabila in fata angajatorilor. In plus, pe langa actualizarea in mod frecvent a profilului vostru trebuie sa participati la discutiile de pe forumurile sau retelele in care sunteti inregistrati.

In general tot ceea ce poate ajuta la generarea de trafic pentru profilul vostru poate fi interesant.Mai multe despre "Gasirea unui job cu ajutorul retelelor sociale":

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Personale sau profesionale, cele doua mari categorii de retele sociale sunt folosite din ce in ce mai mult in ultima perioada. Este foarte important sa invatati sa va gestionati identitatea virtuala.

» Citeste tot articolul

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Sunteti angajati de ceva timp in cadrul companiei si aveti dificultati in a va face recunoscuti de sef, acesta nu va ofera posibilitatea sa va remarcati? Cum rezolvati acesta situatie?

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania