Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Diploma vs motivatie

Diploma vs motivatie

Diploma vs motivatie

Diploma vs motivatie

Care este criteriul decisiv in procesul de recrutare? Tinerii cred ca diploma este criteriul cel mai important, insa angajatorii considera ca este foarte importanta motivatia.


Angajatorii si candidatii nu sunt pe aceeasi lungime de unda in ceea ce priveste criteriile determinante pentru obtinerea unui job. Daca pentru candidatii care sunt in cautarea unui loc de munca sunt foarte importante diplomele obtinute, experienta profesionala si stagiile, urmate de motivatie, pentru angajatori este foarte importanta motivatia candidatilor, disponibilitatea, apoi diplomele obtinute, experienta practica si cunoasterea domeniului.

Accentul acordat diplomelor variaza in functie de companie. Este adevarat ca diplomele sunt importante, dar nu suficiente. Diploma permite companiei sa se asigure ca respectivul candidat are cunostintele de baza. Cu toate acestea, nu trebuie sa neglijati sa evidentiati toate experientele castigate in timpul stagiilor, in timpul job-urilor part-time sau din activitatile extra-profesionale.

Tinerii care au obtinut o diploma in strainatate si intra pe piata muncii doresc din start un salariu mare, dar acest lucru nu reprezinta neaparat un avantaj pe termen lung. Angajatorii sunt incantati cand intalnesc candidati care pun accentul pe oportunitatile de dezvoltare a carierei si sunt dispusi sa investeasca in formarea acestora.

Pentru angajatori este importanta institutia care a emis diploma pe care candidatul respectiv o prezinta si competentele viitorului angajat. Acest lucru se intampla deoarece oferta educationala este mare, iar nivelul de pregatire al candidatilor nu se ridica intotdeauna la cerintele angajatorilor.Mai multe despre "Diploma vs motivatie":

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Personale sau profesionale, cele doua mari categorii de retele sociale sunt folosite din ce in ce mai mult in ultima perioada. Este foarte important sa invatati sa va gestionati identitatea virtuala.

» Citeste tot articolul

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Sunteti angajati de ceva timp in cadrul companiei si aveti dificultati in a va face recunoscuti de sef, acesta nu va ofera posibilitatea sa va remarcati? Cum rezolvati acesta situatie?

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania