Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Prima rubrica din CV: Informatii personale

Prima rubrica din CV: Informatii personale

Prima rubrica din CV: Informatii personale

Prima rubrica din CV: Informatii personale

Rubrica “Informatii personale” este primul element care va contureaza profilul in CV. Fiti atenti la continutul acesteia, pentru a va crea inca de la inceput o imagine cat mai buna!

De cele mai multe ori, avem tendinta sa spunem ca prima rubrica din CV, “Informatii personale” este si cea mai usor de completat. In realitate, aceasta este plina de capcane.

Va propunem cateva sfaturi importante de care trebuie sa tineti cont pentru a evita cele mai frecvente greseli care se fac in completarea informatiilor personale in CV.

Prezentarea identitatii in CV

 -
 respectati ordinea “Prenume-Nume” in CV, pentru a va pune in valoare identitatea;
 - 
distingeti numele de prenume: nu va sfiiti sa folositi majusculele, daca numele de familie se confunda usor cu prenumele;
 -
 nu va enumerati toate prenumele in CV: unul singur, cel mai des folosit, este suficient.

Trebuie mentionata varsta in CV?

Scriem data nasterii, varsta, pe amandoua sau niciuna? Nu are rost sa ne ascundem deoarece informatiile despre varsta pot iesi la iveala foarte usor din continutul CV-ului (anii de liceu, facultate).
Cel mai bine este sa mentionam atat data nasterii, cat si varsta, pentru ca angajatorul sa nu fie nevoit sa faca singur calculul.

Scriem adresa completa in CV?

Da, pentru ca este posibil ca procesul de recrutare sa necesite trimiterea de informatii prin posta candidatilor. Indiferent de informatia primita, cel mai bine este ca aceasta sa ajunga la destinatar!
In cazul in care candidati pentru un job in strainatate, nu uitati sa precizati numele tarii de provenienta, acesta fiind un detaliu foarte important pentru angajator.

Indicarea datelor de contact in CV

Obiectivul acestei rubrici este de a permite angajatorului sa va contacteze. Prin urmare, verificati cu atentie sa nu strecurati greseli in completarea numarului de telefon.
Pentru a spori eficacitatea, puneti un singur numar de contact in CV, la care veti fi gasit sigur. Nu are rost sa insiruiti alte contacte (de acasa, de la birou, fax, e-mail, chat, etc), mai ales daca nu le puteti folosi decat in anumite momente ale zilei sau intervale orare.
Atunci cand depuneti CV-ul pentru un post in strainatate, nu uitati de prefixul telefonic international!

E necesara poza in CV?

Un subiect delicat, avand in vedere ca poza in CV poate fi deseori punctul de plecare pentru eventuale discriminari. Daca tineti cont ca obiectivul unui CV este de a va pune in valoare calitatile, fie ca va puneti sau nu poza in CV, aveti grija ca aceasta sa nu va dezavantajeze candidatura.
Daca optati pentru o poza, aceasta trebuie sa fie una sobra, tip pasaport. Evitati fotografiile care va prezinta intr-un cadru neprofesional si puneti accent pe calitatea si claritatea imaginii, in cazul unei poze digitale.

Toate aceste sfaturi va vor ajuta sa aveti in CV completat intr-un mod profesionist!Mai multe despre "Prima rubrica din CV: Informatii personale":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania