Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Interzis greselilor de neatentie in CV!

Interzis greselilor de neatentie in CV!

Interzis greselilor de neatentie in CV!

Interzis greselilor de neatentie in CV!

In redactarea si trimiterea candidaturii pentru un job, greselile de neatentie nu sunt permise, intrucat ele reduc considerabil sansa de a obtine un interviu.

Atunci cand sunteti in cautarea unui job si aplicati pentru numeroase oferte, fie prin intermediul site-urilor de recrutare, fie direct, trebuie sa fiti foarte atenti ca in candidatura voastra sa nu se strecoare mici greseli, care va pot cauza mari probleme.

In general, o buna parte din CV-urile primite de angajatori contin greseli de neatentie, care ii ajuta pe acestia la o prima triere rapida a candidaturilor. Cele mai comune sunt greselile legate de coordonatele candidatului: nume, email, telefon. De multe ori, greselile de ortografie sau lipsa actualizarilor pot fi o piedica in contactarea candidatului si astfel, o sansa in minus de a obtine o intalnire. De aceea, de fiecare data cand trimiteti un CV pentru un job, este bine sa verificati cu atentie corectitudinea datelor de contact inscrise pe CV.

Alte greseli de neatentie frecvente sunt cele legate de experienta profesionala. Angajatorul gaseste frecvent perioade lipsa in CV care ii aduc un semn de intrebare. Atunci cand aplica pentru un job, multi tineri uita sa completeze si sa actualizeze CV-ul cu job-ul actual si astfel se creeaza confuzii care ii dezavantajeaza. Din acest motiv, este bine sa va recititi CV-ul inainte de a-l trimite angajatorului.

In cazul in care trimiteti candidatura pe email, fiti atenti ca numele fisierului transmis sa nu fie unul gresit sau neactualizat, de tipul “CV-Andrei-Popescu-2009”, sau sa contina numele unei companii pentru care deja ati aplicat. De asemenea, este foarte important sa nu incurcati numele companiilor si al posturilor pentru care candidati, atunci cand trimiteti CV-ul prin email.

Unele dintre cele mai comune si mai suparatoare greseli de neatentie sunt cele de ortografie si de sintaxa. Acestea duc la eliminarea rapida a CV-urilor din cursa pentru interviu, intrucat dovedesc faptul ca CV-ul respectiv a fost completat in graba, iar candidatul nici macar nu s-a obosit sa-l reciteasca pentru a-l corecta.

Pentru ca cele mai frecvente si mai grave greseli din CV sunt facute din neatentie, lucrul cel mai important de care trebuie sa tineti cont pentru evitarea acestora este recitirea CV-ului. De multe ori, micile erori nu sar in ochi odata cu prima lectura, mai ales imediat dupa completarea CV-ului.

Un alt sfat foarte important pentru evitarea greselilor de neatentie este sa va gestionati foarte bine candidaturile trimise pe email, pentru a nu va incurca in ele si pentru a va asigura ca va adresati persoanei care trebuie.  Nu uitati ca fiecare email trimis incorect este o sansa ratata in obtinerea interviului pentru un job.

Greselile de neatentie in CV sunt un motiv in plus pentru a va lua in serios candidatura si pentru a va diferentia de concurenta acerba de pe piata locurilor de munca!Mai multe despre "Interzis greselilor de neatentie in CV!":

CV: Curriculum Vitae

CV: Curriculum Vitae

Cum sa realizezi un CV, cateva trucuri, modele de CV-uri si ce greseli sa eviti atunci cand redactezi un CV...

» Citeste tot articolul

Modalitati de imbunatatire a CV-ului

Modalitati de imbunatatire a CV-ului

A avea un parcurs profesional exemplar nu este suficient pentru CV-ul vostru, trebuie, de asemenea, sa aveti si o prezentare exemplara.

» Citeste tot articolul

De ce sa actualizam CV-ul in mod regulat?

De ce sa actualizam CV-ul in mod regulat?

Va actualizati in mod regulat CV-ul? Va prezentam cateva motive bune, care sa va convinga sa alocati cateva minute pentru a va actualiza CV-ul in mod regulat.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania