Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » eCV: cuvintele potrivite in locul potrivit

eCV: cuvintele potrivite in locul potrivit

eCV: cuvintele potrivite in locul potrivit

eCV: cuvintele potrivite in locul potrivit

CV-ul electronic trebuie sa poata fi citit si inteles de softurile folosite de angajatori pentru a face o prima selectie a candidatilor. Nu intrati in panica, tineti cont de sfaturile noastre pentru a trece cu bine de aceasta etapa.


Nimic nu poate inlocui inca destul de bine ochiul uman, chiar si atunci cand vine vorba despre citirea CV-ului. In momentul in care redactati CV-ul, trebuie sa stiti ca angajatorii stiu foarte bine sa citeasca printre randuri. Softurile nu au ajuns sa faca acest lucru, de aceea este important sa evidentiati elementele de care acestia trebuie sa tina cont.

Consecintele fiind numeroase si complexe, trebuie sa reflectati cu atentie la termenii pe care-i utilizati pentru a descrie parcursul vostru. Din fericire, exista o regula generala care va poate ajuta. Imaginati-va ca sunteti un angajator si trebuie sa gasiti un candidat care are exact profilul si parcursul vostru. Cum procedati?

In cazul motoarelor de cautare folosite de angajatori, unele criterii sunt fundamentale si obligatorii, iar altele sunt optionale si sunt folosite pentru o cautare avansata. Si angajatorul procedeaza in acelasi mod. Pentru a determina elementele cele mai importante pe care trebuie sa le contina CV-ul vostru, intrati pe un site de recrutare si informati-va despre criteriile si cuvintele cheie cele mai importante.

Redactarea eCV-ului vostru este fundamentala. Trebuie sa stiti ca anumite softuri selecteaza candidaturile in functie de criteriile de cautare ale angajatorilor. Prezenta cuvintelor cheie potrivite in locurile potrivite este esentiala.

Cuvintele cheie trebuie sa fie exprimate in mod clar si detaliat si este foarte important sa nu omiteti sa mentionati punctele forte ale profilului vostru. Nu lasati nimic la voia intamplarii, mentionati tot ceea ce ar putea sa va ajute si, in special, ceea ce pare evident pentru voi. Nu uitati ca o pagina A4 nu are nicio importanta pentru eCV, deci nu sunteti limitati de spatiu.

Pentru ajutor puteti apela la site-urile de locuri de munca, acestea sunt destul de detaliate si reflecta cel mai bine termenii folositi de angajatori. In momentul in care prezentati informatiile in eCV, nu ezitati sa folositi diferite sinonime care se potrivesc cu termenii folositi de voi in descrierile din eCV.

Inainte de a va trimite candidatura, trebuie sa va asigurati ca aveti toate sansele de partea voastra. De aceea, este important sa va documentati despre companie si sa editati eCV-ul in mod corespunzator, folosind termeni comuni cu cei folositi de companie in documentele de prezentare.

Este important sa evitati formularile vagi si sa le inlocuiti cu termeni specifici!Mai multe despre "eCV: cuvintele potrivite in locul potrivit":

Noi tendinte in CV: QR code

Noi tendinte in CV: QR code

Mai nou, angajatorii gasesc in CV-uri noile coduri de bare ce ascund diverse informatii interesante despre candidati.

» Citeste tot articolul

Cum ascundeti

Cum ascundeti "defectele" din CV fara a fi prinsi?

Pentru a avea un CV valoros, nu trebuie sa mintiti, ci sa prezentati informatiile in asa fel incat micile "defecte" sa nu iasa in evidenta.

» Citeste tot articolul

Cum redactam un CV entry level

Cum redactam un CV entry level

Aflati care sunt elementele pe care trebuie sa puneti accent in CV atunci cand doriti sa candidati pentru o pozitie entry level.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania