Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Difuzarea CV-ului pe Internet

Difuzarea CV-ului pe Internet

Difuzarea CV-ului pe Internet

Difuzarea CV-ului pe Internet

Pentru ca Internetul este resursa cea mai utilizata de catre angajatori in cautarea candidatului ideal, difuzarea CV-ului pe Internet este o activitate la fel de importanta ca si aplicarea pentru diferite job-uri.

Aceasta activitate are ca scop cresterea vizibilitatii pe Internet si mai departe, a sanselor de a fi contactat spontan de catre angajatori sau firme de recrutare.
Necesitatea unui CV public online este importanta cu atat mai mult cu cat, avand in vedere ca metodele de recrutare pe Internet s-au diversificat si au luat o amploare foarte mare, este foarte greu sa fii la curent si sa poti urmari toate job-urile noi care apar zilnic pe site-urile de recrutare.

Exista multi angajatori care folosesc motoarele de cautare de pe site-urile de job-uri pentru a tria CV-urile care sunt publice si a selecta, pe baza acestora, candidatii potriviti. In plus, foarte multe agentii de recrutare isi creeaza baze de date si cauta anumite profile de candidati, in functie de perspectivele pe care le au.

Primul pas pentru ca CV-ul vostru sa aiba succes pe Internet este incarcarea acestuia pe mai multe site-uri specializate de recrutare, mai ales pe cele care au job-uri adaptate profilului vostru. Apoi, este foarte important ca CV-ul sa fie in permanenta actualizat, pe toate site-urile.

Pentru ca demersul vostru sa fie unul productiv, si tinand cont de faptul ca oferta de site-uri cu job-uri este variata, este bine sa testati cateva site-uri de acest tip inainte sa va incarcati CV-ul. Faceti mai intai o selectie a tipurilor de job-uri care va intereseaza si urmariti daca pe site-ul respectiv sunt postate anunturi cu astfel de job-uri.
De asemenea, verificati daca orasul in care doriti sa obtineti job-ul se regaseste printre anunturi. Daca vi se pare ca site-ul respectiv contine ceea ce cautati si se potriveste profilului vostru, atat ca domeniu, cat si ca nivel de experienta, va puteti incarca CV-ul.
Fiti insa atenti atunci cand inregistrati pe un astfel de site un CV care este difuzat public. De multe ori, candidatii uita ca CV-ul lor poate fi vizualizat de oricine si nu fac o triere a informatiilor care sa apara in versiunea publica. Este bine ca acest CV sa nu contina toate datele personale confidentiale, si nici un surplus de informatii.

Nu uitati care este scopul unui CV public pe Internet: de a atrage atentia asupra profilului vostru. Un astfel de CV nu trebuie sa fie unul complet, ci unul optimizat la maxim, cu foarte multe cuvinte cheie, pentru a fi gasit in cautarile pe Internet.
Odata ce veti fi contactati prin intermediul acestui instrument, veti putea retrimite angajatorului un CV complet, adaptat postului respectiv, care sa contina toate informatiile necesare.

Difuzarea CV-ului pe Internet reprezinta o oportunitate in plus pentru cariera voastra si va poate ajuta sa gasiti job-ul dorit cu eforturi minime.Mai multe despre "Difuzarea CV-ului pe Internet":

Google: noul partener in redactarea CV-ului!

Google: noul partener in redactarea CV-ului!

Cu noul sau instrument Google Docs, compania cu una dintre cele mai mari notorietati la nivel global vine sa imbunatateasca modul in care abordam CV-ul.

» Citeste tot articolul

CV-ul electronic!

CV-ul electronic!

CV-ul electronic cuprinde aceleasi informatii ca si CV-ul clasic, dar va permite sa fiti mai dinamici si mai inventivi, determinandu-l pe angajator sa-si doreasca sa va intalneasca.

» Citeste tot articolul

De ce sa actualizam CV-ul in mod regulat?

De ce sa actualizam CV-ul in mod regulat?

Va actualizati in mod regulat CV-ul? Va prezentam cateva motive bune, care sa va convinga sa alocati cateva minute pentru a va actualiza CV-ul in mod regulat.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania