Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » CV: GBP Pro Consulting

Articol preluat din Ghidul Carierei tale

CV: GBP Pro Consulting

CV: GBP Pro Consulting

CV: GBP Pro Consulting

Ghidul Carierei Tale, Editia de Toamna 2007  

GBP Pro Consulting 
Daniela Belingher - Managing Director

Un CV trebuie sa denote claritate, concizie, structura si argumentare adecvata cerintelor postului si profilului cerut de angajator.  Un CV trebuie sa retina atentia celui care-l parcurge intai prin forma, apoi prin continut ADECVAT.Fotografia are un oarecare rol in CV, dar nu definitoriu. Asta pentru ca, de foarte multe ori, fotografia din CV nu seamana cu persoana pe care o intalnesti fata in fata la interviul de recrutare. Aceasta inseamna ca, daca se pune si fotografia in CV, atunci aceasta trebuie sa fie una actuala, iar postura personajului trebuie sa fie una cat mai normala (fara caine, fara pisici, fara ochelari de soare, fara masini si nu de la plaja, din vacanta... nu radeti, am vazut multe CV-uri cu astfel de fotografii...)       

Salariile anterioare nu au intotdeauna relevanta, pentru ca se presupune ca in  timp, cu fiecare nou loc de munca, se acumuleaza cunostinte si experienta profesionala. Ceea ce inseamna ca fiecare nou loc de munca ar trebui sa aduca un plus si in “valoarea” salariatului pe piata fortei de munca. Desigur, pastrand proportiile postului, ale calificarilor si experientei si  mai ales  ale bunului simt in raport cu sumele salariale avansate atunci cand candidatul isi cauta un nou loc de munca.Principalele greseli de evitat in redactarea unui CV sunt: incarcarea CV-ului cu foarte multe detalii, stil alambicat sau dimpotriva, simplist.

Recomand  de asemenea sa se raspunda cu seriozitate la intrebarile angajatorilor atunci cand  se trimit CV-urile pentru anunturile de pe site-urile de recrutare. 
Raspunsuri monosilabice la acele intrebari sau ignorarea lor duc de cele mai multe ori la “descalificarea” candidatilor inca din aceasta faza.Nu denaturati adevarul si nu omiteti cu buna stiinta lucruri importante din trecutul Dvs. profesional; un specialist in recrutare are suficiente metode prin care poate sa deosebeasca realitatea in contextul celor relatate.   

...Si... incercati sa nu faceti greseli gramaticale sau de ortografie atunci cand redactati un CV.... Uneori, un astfel de amanunt conteaza mult!...
 Mai multe despre "CV: GBP Pro Consulting":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul

CV: GBP Pro Consulting


InapoiSus
 


Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania