Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » CV Word sau CV PDF?

CV Word sau CV PDF?

CV Word sau CV PDF?

CV Word sau CV PDF?

Desi CV-ul Word este, fara indoiala, formatul cel mai des utilizat in recrutarea online, CV-ul in format PDF incepe sa castige teren, datorita avantajelor sale.

Pentru a va ajuta sa faceti cea mai buna alegere, va prezentam avantajele si dezavantajele celor 2 tipuri de CV-uri: Word si PDF.

Primul lucru care trebuie mentionat in favoarea unui CV PDF este compatibilitatea. Datorita numeroaselor versiuni Word folosite (Word 2003, Word 2007, Word 2010, Word pentru Macintosh, etc.) exista probleme de compatibilitate, iar angajatorii pot avea probleme in deschiderea anumitor CV-uri Word. Cea mai frecventa problema este legata de schimbarea extensiei fisierelor Word din “.doc” in “.docx”, fapt ce poate da batai de cap multor firme.

Prin urmare, daca realizati CV-ul intr-un format “.docx”, aveti grija ca la final sa-l salvati si sa-l trimiteti angajatorului in versiunea Word 97/2003 “.doc”, pentru a fi siguri ca acesta va reusi sa deschida fisierul.
Fata de un CV Word, un CV PDF nu are probleme de compatibilitate si poate fi deschis si vizualizat corect de oricine, indiferent de versiunea Acrobat Reader utilizata.

Un alt avantaj al unui CV PDF este pastrarea formei. Un CV Word poate crea probleme de asezare in pagina, chiar daca este deschis pe versiuni Word identice. Astfel, pentru ca CV-ul vostru sa-si pastreze forma si aspectul ingrijit, va recomandam sa-l transmiteti in format PDF.

Cu toate acestea, un CV Word are un avantaj incontestabil: popularitatea. Este formatul cel mai cunoscut si cel mai des utilizat de catre toti candidatii, atat pentru realizarea, cat si pentru transmiterea CV-ului.
Formatul PDF pentru CV incepe si el sa castige teren, fiind mai ales utilizat in job-urile de creatie si comunicare, unde pastrarea asezarii in pagina originale si creative este importanta.

Desi un CV PDF are mai multe avantaje decat un CV Word, cel mai bine este sa aveti la dispozitie ambele formate pentru angajator. Pentru un CV Word, incercati sa utilizati o asezare in pagina cat mai simpla, pentru a evita orice problema legata de vizualizare.

Nu trimiteti un CV Word sau CV PDF fara a verifica inainte daca acesta se deschide corect pe un alt calculator sau in alte versiuni ale acestor programe!Mai multe despre "CV Word sau CV PDF?":

Nu ignorati rubrica “educatie si formare” in CV!

Nu ignorati rubrica “educatie si formare” in CV!

Desi de cele mai multe ori trece pe locul doi, educatia si formarea trebuie sa apara in CV, fiind o rubrica ce vorbeste despre domeniul sau nivelul calificarii pe care o aveti.

» Citeste tot articolul

Punctele forte ale CV-ului

Punctele forte ale CV-ului

Chiar daca va pregatiti in mod constiincios candidaturile si redactati CV-ul cu cea mai mare atentie, apar mai tot timpul aspecte ce trebuie ameliorate inainte sa trimiteti CV-ul angajatorilor.

» Citeste tot articolul

CV-ul de reorientare profesionala

CV-ul de reorientare profesionala

Aflati cum sa va refaceti CV-ul dupa ce ati trecut printr-o reorientare profesionala, astfel incat sa reusiti sa atrageti atentia asupra acestui aspect din cariera voastra.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania