Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » CV-ul de reorientare profesionala

CV-ul de reorientare profesionala

CV-ul de reorientare profesionala

CV-ul de reorientare profesionala

Aflati cum sa va refaceti CV-ul dupa ce ati trecut printr-o reorientare profesionala, astfel incat sa reusiti sa atrageti atentia asupra acestui aspect din cariera voastra.

Reconversia profesionala este un moment de cotitura pentru oricine. Cu toate acestea, nu trebuie sa va simtiti descurajati atunci cand vi se citeste CV-ul. Obiectivul vostru principal este sa justificati aceasta schimbare fara a fi nevoiti sa va negati profesia de baza.

Titlul CV-ului

In loc sa-l lasati pe angajator sa descopere singur schimbarea ce a avut loc in viata voastra profesionala, cel mai bine este sa fiti deschisi inca de la inceput. Puteti indica in titlul CV-ului o noua profesie, adaugand si o mica descriere in care sa vorbiti despre noul vostru proiect profesional. In acest fel, veti permite analiza ulterioara a CV-ului din aceasta perspectiva.

Rubrica „Educatie/Formare”

Daca reorientarea profesionala a fost o consecinta a unei formari complementare in cadrul unui job anterior, evidentiati cat mai bine acest aspect in rubrica Formare” din CV, precizand mai ales continutul stagiului de formare profesionala si cunostintele dobandite.

Astfel, veti arata angajatorului ca noul vostru demers profesional a avut un punct foarte bun de plecare si ca ati profitat de sansa oferita pentru a va schimba domeniul de activitate.

Prezentarea competentelor

Atunci cand scriu despre reorientarea profesionala, candidatii renunta de multe ori la prezentarea experientei profesionale in CV sau incearca sa-i diminueze importanta. Cel mai corect este sa nu renuntati la aceasta rubrica, ci dimpotriva, sa valorificati, sa dezvoltati si sa justificati cu ajutorul acesteia competentele pe care le aveti si care va vor fi de ajutor mai departe in noua profesie. Folosindu-va de job-urile anterioare, veti putea da exemple pertinente pentru fiecare competenta in parte.

Ordinea rubricilor in CV

In functie de ceea ce va avantajeaza, schimbati ordinea rubricilor astfel incat sa va puneti in valoare profilul. Daca ati urmat un curs de formare ce a determinat reorientarea profesionala, prezentati mai intai rubrica Formare”, urmata de „Competente”, apoi de „Experienta”.

In caz contrar, incepeti prezentarea CV-ului cu rubrica Competente” si continuati cu Experienta” sau Formare”, in functie de ce e mai important pentru voi.

Invatati sa folositi toate cunostintele pe care le-ati dobandit pentru a va atinge scopul in CV!Mai multe despre "CV-ul de reorientare profesionala":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania