Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Cunostintele lingvistice si informatice in CV

Cunostintele lingvistice si informatice in CV

Cunostintele lingvistice si informatice in CV

Cunostintele lingvistice si informatice in CV

Pentru ca CV-ul vostru sa atraga atentia angajatorului, valorizati cat mai bine cunostintele informatice si performantele lingvistice pe care le aveti!

Limbile straine si cunostintele informatice sunt astazi indispensabile pentru orice job. Ele pot constitui adevarate atuuri, pentru domeniile in care sunt necesare stapanirea unei limbi de circulatie internationala si utilizarea calculatorului.

In cadrul unui CV, cele 2 competente pot fi prezentate separat sau impreuna. Modelul de CV Europass le incadreaza in rubrica “Aptitudini si competente personale”, impreuna cu aptitudinile sociale, organizatorice, tehnice, artistice, etc. In cazul in care cunostintele solide de informatica sau stapanirea unor limbi straine sunt, pe langa experienta, avantajele principale pe care le aveti in cautarea unui job, evidentiati acest lucru, incadrand separat si cat mai sus in CV aceste competente.

Pentru limbile straine este important sa mentionati nivelul lingvistic al fiecareia. Folositi grila de auto-evaluare europeana, care este si cea mai completa. Daca sunteti posesorii unor diplome, certificate ce atesta nivelul de cunoastere a unei limbi straine, nu uitati sa le mentionati in CV!

Indiferent de domeniul in care va depuneti candidatura, o limba de circulatie internationala trebuie sa se regaseasca obligatoriu in CV (de preferat limba engleza), insotita de o alta limba straina pe care o cunoasteti mai bine sau mai putin bine. Mai ales daca firma la care ati depus CV-ul are deschidere catre strainatate, cunoasterea unei a doua sau a treia limbi straine in plus fata de limba engleza constituie un avantaj pentru orice candidat.

Ca si o limba straina de circulatie internationala, competentele informatice au capatat si ele caracter obligatoriu in CV, mai ales in ceea ce priveste utilizarea calculatorului si cunoasterea pachetului MS Office. Datorita faptului ca utilizarea calculatorului este astazi la indemana oricui, nu mai este suficient doar sa mentionati faptul ca stiti sa folositi Word-ul sau Excel-ul, ci trebuie sa si dovediti acest lucru inainte sa fiti testati de angajator. De aceea, Permisul european de conducere a computerului (ECDL) este instrumentul cel mai folosit in CV pentru atestarea competentelor informatice elementare pe care orice candidat trebuie sa le aiba.

Daca in schimb, competentele informatice pe care le detineti va transforma intr-un utilizator avansat, evidentiati acest lucru cat mai bine in CV, mentionand cunoasterea unor soft-uri specifice sau a limbajelor de programare stapanite.

Nu uitati faptul ca, orice aptitudine pe care o aveti in plus fata de alti candidati, va constitui un punct atractiv in CV-ul vostru si o sansa reala de reusita!Mai multe despre "Cunostintele lingvistice si informatice in CV":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania