Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Cum optimizam titlul unui CV?

Cum optimizam titlul unui CV?

Cum optimizam titlul unui CV?

Cum optimizam titlul unui CV?

Titlul unui CV trebuie sa atraga atentia angajatorului si sa-l determine sa va citeasca candidatura. Invatati cum sa va vindeti in cateva cuvinte.

Titlul CV-ului rezuma proiectul vostru profesional si arata care sunt principalele atuuri ce va diferentiaza de ceilalti. Pentru a fi util, titlul unui CV trebuie sa contina cel putin una din insusirile voastre personale, si nu doar caracteristici generale.

Majoritatea candidatilor nu acorda importanta titlului si denumesc CV-ul cat mai comun cu putinta: “C.V.”, “Curriculum Vitae”, “CV” insotit de nume, “Caut urgent un job”, etc. Avand in vedere ca o prima triere a CV-urilor este facuta in functie de titlu, cu cat acesta nu va spune nimic angajatorului despre voi, cu atat mai mult nu veti fi remarcati in procesul de recrutare.

Titlul ajuta foarte mult in sortarea CV-urilor selectate. De aceea, cel mai bine este ca acesta sa contina, pe cat posibil, elementele urmatoare: postul/ functia cautata, calificarile voastre, anii de experienta sau orice alte informatii importante pentru job-ul respectiv. Simpla mentiune a postului pentru care aplicati este insuficienta, deoarece veti avea putine sanse sa va diferentiati de restul candidatilor.

O provocare este faptul ca titlul trebuie sa rezume CV-ul in cateva cuvinte si, in acelasi timp, trebuie sa fie concis. Trebuie sa reusiti sa spuneti cat mai multe pe un singur rand.
De asemenea, titlul unui CV trebuie sa fie precis si pe cat posibil, personalizat in functie de aptitudini si competente. De exemplu, in loc de “Responsabil Resurse Umane”, puteti scrie:
“Responsabil recrutare/formare/gestiunea carierei“.

Nu pierdeti din vedere pertinenta titlului! CV-ul trebuie sa contina un titlu care sa corespunda cu ceea ce cauta angajatorul. Prin urmare, il puteti adapta cerintelor postului, cu conditia ca experienta voastra sa va permita acest lucru: “Administrator de retea - 2 ani experienta”. Incercati sa includeti in titlu doar informatii factuale, ce se regasesc cu usurinta in cuprinsul CV-ului.

Titlul este pentru un CV ceea ce este sloganul pentru un spot publicitar. Promovarea CV-ului se face cu ajutorul titlului, care trebuie sa fie suficient de atractiv pentru a trece de o prima selectie a candidaturilor.Mai multe despre "Cum optimizam titlul unui CV?":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania