Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Cum ascundeti "defectele" din CV fara a fi prinsi?

Cum ascundeti "defectele" din CV fara a fi prinsi?

Cum ascundeti "defectele" din CV fara a fi prinsi?

Cum ascundeti

Pentru a avea un CV valoros, nu trebuie sa mintiti, ci sa prezentati informatiile in asa fel incat micile "defecte" sa nu iasa in evidenta.

Cu totii am fost tentati la un moment dat sa ascundem anumite informatii din CV sau sa le inlocuim cu o mica minciuna. O atitudine complet gresita! "Defectele" unui CV pot fi corectate sau minimalizate, fara sa fie nevoie sa mintiti.

"M-am angajat abia dupa un an dupa ce am terminat facultatea. Cum motivez aceasta pauza?"
"Am fost dat afara de la serviciu si mi-am gasit alt loc de munca abia dupa 7 luni."
"Am fost nevoit sa aman terminarea studiilor din cauza unor probleme personale. Cum pot sa ascund acest lucru?"
"Am plecat in strainatate la o ruda si n-am lucrat o perioada."

Astfel de "goluri" sunt frecvente mai ales in randul tinerilor candidati, care se afla la inceput de cariera. Pentru a le putea gestiona corect, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa evitati minciuna. Chiar daca probabilitatea de a fi prinsi vi se pare mica, consecintele sunt atat de dezavantajoase incat nu merita sa va asumati acest risc.

Un CV nu este un istoric al vietii voastre. Angajatorul nu e interesat sa afle ce faceati exact acum 2 ani in perioada august-noiembrie, ci doreste sa vada daca sunteti persoana potrivita pentru activitatea actuala si viitoare in companie.
In realizarea CV-ului nu trebuie sa va concentrati numai pe firul cronologic si pe ascunderea defectelor, ci pe competentele si calitatile care va recomanda pentru obtinerea unui job.

Pentru a construi un CV eficace, atunci cand redactati rubricile Educatie si Experienta, puneti-va intrebarea pentru fiecare element mentionat daca este util sau nu pentru angajator. Daca raspunsul este "da", atunci el trebuie scos in evidenta. Daca raspunsul este "putin", limitati-va la a-l mentiona, fara a insista asupra aspectului respectiv, iar daca raspunsul este "nu", il puteti elimina din CV. Daca in schimb, acest element nu poate fi inlaturat din CV, prezentati-l in modul cel mai discret cu putinta, pentru a nu va afecta imaginea.

Construindu-va CV-ul in acest mod, veti reusi in acelasi timp sa va valorificati competentele si sa ramaneti cinstiti. Cel mai important este sa inlocuiti minciuna cu o formula discreta de a prezenta perioadele delicate din CV.

In situatii mai complicate, cu perioade mai lungi de inactivitate, puteti apela la un consilier in cariera sau la un specialist in recrutare care sa va ajute sa gasiti cea mai buna metoda de a prezenta anumite defecte.

Indiferent de metoda aleasa pentru a corecta greselile in CV, nu faceti rabat de la cea mai importanta regula: Nu mintiti in CV!Mai multe despre "Cum ascundeti "defectele" din CV fara a fi prinsi?":

Cum redactam un CV entry level

Cum redactam un CV entry level

Aflati care sunt elementele pe care trebuie sa puneti accent in CV atunci cand doriti sa candidati pentru o pozitie entry level.

» Citeste tot articolul

Ce verificam inainte de trimiterea CV-ului?

Ce verificam inainte de trimiterea CV-ului?

Va prezentam cele mai importante elemente de verificat inainte de a trimite CV-ul angajatorului.

» Citeste tot articolul

Tehnici pentru a scurta CV-ul

Tehnici pentru a scurta CV-ul

Prezentarea CV-ului pe o singura pagina vi se pare un lucru imposibil? Este nevoie de timp si exercitiu pentru a reusi acest lucru.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania