Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Candidatura pe e-mail

Candidatura pe e-mail

Candidatura pe e-mail

Candidatura pe e-mail

Candidatura pe e-mail este un demers mai rapid si mai usor decat candidatura online, pe site-ul angajatorului. O candidatura pe e-mail, spontana sau nu, trebuie sa atraga atentia destinatarului prin orice mijloace.

In general, atunci cand aleg candidatura pe e-mail, cei mai multi dintre candidati sunt tentati sa trimita acelasi mesaj la mai multe companii, pentru a castiga timp. Aceasta practica este gresita, pentru ca angajatorul nu va lua in considerare e-mailurile care nu sunt personalizate.
Astfel, indiferent de tipul candidaturii, nu uitati sa o adaptati job-ului pentru care aplicati si incercati sa va folositi de toate metodele care va stau la dispozitie pentru a retine atentia destinatarului.

Atunci cand primim un e-mail, primul element care iese in evidenta este subiectul, titlul e-mailului. In cazul unei candidaturi pe e-mail, subiectul trebuie ales cu atentie. Prin acest titlu, este important sa exprimati in cateva cuvinte, scopul mesajului vostru. Evitati textele conventionale, de tipul “candidatura spontana” sau “cerere de loc de munca”, care nu-l determina pe angajator sa va deschida mesajul.
Avand in vedere ca internetul este un mijloc de comunicare simplu si eficient, subiectul e-mailului trebuie sa contina postul pentru care candidati sau, in cazul unei candidaturi spontane, domeniul in care sunteti specializati.

Pentru corpul mesajului, aveti 2 posibilitati: fie sa atasati CV-ul si scrisoarea de intentie in format .doc sau .txt la e-mailul trimis, fie sa le includeti ca text in corpul mesajului. Cea de-a doua varianta este preferata de angajatori, in primul rand pentru ca este mult mai rapid de vizualizat, iar in al doilea rand pentru ca elimina posibilitatea transmiterii virusilor.

Cu toate acestea, prima varianta este mult mai “estetica”, pastrand formatul initial al CV-ului.
In plus, lecturarea unui text in format Word este mult mai usoara decat pe e-mail. Pe de alta parte, nu toate companiile folosesc aceleasi versiuni ale programelor de editare text si pot aparea probleme daca trimiteti un document editat intr-o versiune mai noua. Din acest motiv, salvati intotdeauna fisierul redactat si pentru o versiune mai veche a programului respectiv.

Daca alegeti sa includeti CV-ul si scrisoarea de intentie in corpul mesajului, acestea nu pot avea aceeasi forma si dimensiune ca in documentul Word. Este nevoie sa redactati un mini CV, care sa cuprinda numai elementele esentiale pentru postul pe care-l urmariti, iar scrisoarea de intentie trebuie sa fie scurta si concisa, si in mod obligatoriu, adaptata job-ului respectiv.

Daca puteti sa trimiteti CV-ul ca atasament, pentru a-i pastra formatul, nu este recomandat sa faceti la fel si cu scrisoarea de intentie. In acest caz, cel mai bine este sa trimiteti un e-mail de recomandare, incluzand textul scrisorii de intentie in corpul mesajului.

O candidatura pe e-mail are un potential mare de reusita, datorita faptului ca efectul de surpriza al mesajului este in general primit favorabil de catre angajatori. Daca mesajul vostru este redactat cu atentie si este adresat persoanei potrivite, candidatura voastra pe e-mail va suscita interesul destinatarului.Mai multe despre "Candidatura pe e-mail":

CV: Curriculum Vitae

CV: Curriculum Vitae

Cum sa realizezi un CV, cateva trucuri, modele de CV-uri si ce greseli sa eviti atunci cand redactezi un CV...

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania