Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Alegeti tipul de CV potrivit !

Alegeti tipul de CV potrivit !

Alegeti tipul de CV potrivit !

Alegeti tipul de CV potrivit !

Exista diferite tipuri de CV folosite in aplicarea pentru un job. In functie de context va puteti adapta si mai eficient CV-ul prin alegerea unui CV cronologic, functional, combinat, targetat sau, uneori, cel mai potrivit este un mini CV.


CV-ul cronologic

Acesta reprezinta traditionala metoda de redactare a unui CV prin mentionarea informatiilor despre pozitiile detinute in ordine cronologica pornind de la primul job detinut si terminand cu pozitia actuala. Angajatorii prefera acest tip de CV deoarece le ofera posibilitatea de a avea o imagine clara asupra experientei voastre profesionale incluzand durata angajarilor si plasarea lor in timp. Acest tip de CV este potrivit in special pentru persoanele care au in spate o experienta vasta. Atunci cand redactati un CV cronologic incercati sa creati o legatura clara intre experienta pe care o aveti si pozitia pentru care aplicati.
Este de preferat ca intr-un astfel de CV sa aveti o experienta suficient de elocventa pentru domeniul vizat pentru a fi cat mai convingatori in fata angajatorului.
Corelati evolutia pe care o conturati in CV, prin mentionarea joburilor detinute, cu obiectivul pe care il vizati la momentul aplicarii. Daca aveti experienta in domenii de tipuri diferite incercati sa le metionati doar pe cele care v-au condus catre interesul pentru domeniul in care aplicati si faceti cat mai clara conexiunea dintre cele doua categorii.

CV-ul functional

Diferenta intre acest tip de CV si cel prezentat anterior este modul de prezentare a informatiei. Spre deosebire de un CV cronologic care va face vulnerabili in cazul in care aveti perioade mai mari de timp in care nu ati lucrat, un CV functional are avantajul ca va permite sa va evidentiati punctele forte si succesele fara a le corela cu o anume pozitie.
Deci, daca sunteti una dintre persoanele cu o exprienta de lucru mai putin consecventa sau experienta voastra a fost dobadita prin activitatea extrascolara desfasurata pe parcusul studiilor atunci, acest tip de CV este potrivit pentru voi.Va poate fi utila, intr-un CV functional, si o pozitie pe care ati avut-o in repetate randuri, in cazul in care locurile de munca pe care le-ati detinut nu sunt foarte diverse. In plus, intr-un CV functional, va pot fi utile si pozitiile din domenii diferite chiar daca nu poate fi stabilita o legatura directa intre ele.

CV-ul combinat

O combinatie intre CV-ul cronologic si CV-ul functional este reprezentata de CV-ul combinat. Este un tip de CV mai complet decat cele prezentate pana acum insa necesita o atentie mai mare in redactarea sa deoarece presupune ca exprienta pe care o aveti sa fie direct corelata cu descrierea pe care v-o faceti si punctele forte si atributele pe care doriti sa le evidentiati. Este, in general, un tip de CV potrivit pentru persoanele care au acumulat experienta mai ales intr-un anumit domeniu si doresc sa continue tot in respectivul domeniu. Puteti oricand totusi sa adaptati acest tip de CV profilului vostru insa trebuie sa tineti cont de specificul sau.

CV-ul targetat

In cazul in care cautati un tip de CV pe care sa-l puteti adapta special pentru a va scoate in evidenta anumite atribute si momente de succes in experienta voastra atunci puteti alege tipul de CV targetat. Necesita mai multa creativitate si accent pe construirea unei imagini cat mai bine adaptata postului vizat, insa si impactul este pe masura. Este CV-ul adecvat pentru joburile care fac parte din domeniile in care aveti cel mai inalt grad de calificare si cea mai relevanta experienta.

Mini CV-ul

Acest tip de CV contine o descriere sumara a celor mai importante calificari ale voastre. Poate fi folosit in procesul de networking sau poate fi folosit in situatiile in care vi se cere o scurta descriere profesionala fara a intra in prea mult detalii. Redactarea unui astfel de CV presupune sa va exprimati cat mai concis si sa reusiti sa transmiteti cele mai relevente date despre voi.

Trebuie mentionat faptul ca mini CV-ul nu trebuie folosit pentru a inlocui un CV traditional ci numai in situatiile in care angajatorul specifica acest lucru si in cazurile in care vreti sa oferiti o minima descriere a voastra pentru ca apoi sa urmeze candidatura voastra completa.

In cazul in care nu aveti o experienta prea vasta sau consecventa sau pur si simplu ati lucrat in domenii foarte diferite exista cel putin un tip de CV care sa va avantajeze. Alegeti dintre aceste tipuri de CV pe cel care va reprezinta cel mai bine in fata angajatorului!Mai multe despre "Alegeti tipul de CV potrivit !":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania