Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Valoarea adaugata din CV

Valoarea adaugata din CV

Valoarea adaugata din CV

Valoarea adaugata din CV

CV-ul poate fi considerat ca un instrument de comunicare, la fel ca o reclama sau un discurs politic. Daca este bine intocmit, CV-ul vostru poate avea un impact foarte mare!

Elaborarea unui CV seamana putin cu un joc de Lego. Pe de-o parte se gasesc elementele cheie care constituie scheletul CV-ului si pe le alta parte, piesele care vin sa infrumuseteze baza (descrierea posturilor ocupate, etc.).

Dificultatea consta in inceputul unui CV. Este obligatoriu sa pui in valoare anumite informatii care sa poate atrage atentia de la prima privire. Va trebui sa jonglati cu caracterele bolduite sau cele italice si sa subliniati sau sa incadrati anumite elemente. Totul consta in echilibrarea intregului CV fara a exagera.

Daca cea mai mare parte a CV-ului se prezinta sub forma unor caractere bolduite, majuscule sau subliniate, veti produce efectul invers: nimic nu va mai putea fi remarcat. Puteti, de exemplu, sa folositi majuscule si cuvinte bolduite pentru titlurile rubricilor si litere mici bolduite pentru functiile pe care le-ati ocupat. Informatiile cele mai importante dintr-un CV sunt urmatoarele : titlurile rubricilor, functiile pe care le-ati ocupat si numele societatilor in care ati lucrat.

Nu uitati sa aveti grija in mod particular de obiectivul vostru, care trebuie sa figureze intre starea civila si prima rubrica.

Incadrarea

Chenarul, transparent sau gri, este de departe cel mai bun mijloc pentru a pune in valoare cele mai importante elemente ale candidaturii voastre.

Poate fi utilizat pentru a atrage atentia asupra obiectivului care rezuma proiectul vostru profesional, meseria spre care aspirati sau punctele voastre forte.

Nu utilizati chenarul decat pentru prudenta extrema. Daca abuzati, puteti provoca o dezordine totala. Incercand sa atrageti atentia angajatorului prin prea multe idei diferite, puteti sfarsi prin a nu retine atentia lui. Daca ati elaborat un obiectiv, prezentati-l incadrat !

Un CV bun este cel care este cel mai bine adaptat receptorului dar normele pe care se bazeaza variaza mult de la o tara la alta, atat in ceea ce priveste forma cat si continutul!


 Mai multe despre "Valoarea adaugata din CV":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania