Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Principalele greseli din CV

Principalele greseli din CV

Principalele greseli din CV

Principalele greseli din CV

Tinerii absolventi care intra pe piata muncii, dar nu numai, fac adesea aceleasi greseli in completarea CV-ului lor.

Lipsa rigurozitatii

Trebuie sa alegeti un model CV care sa nu prezinte erori la printare, deoarece el va fi aruncat direct la gunoi. Este bine sa folositi softuri comune iar in cazul in care scrieti CV-ul de mana aveti grija sa fie cat mai lizibil.

Obiective nerealiste

Daca nu aveti foarte multe informatii despre piata muncii, riscati sa alegeti un job cu standarde foarte ridicate pentru voi. In acest caz angajatorii va taxeaza pentru naivitatea cu care ati ales job-ul respectiv. Trebuie sa stiti sa alegeti un job in functie de nivelul vostru profesional.

Prezentati doar experienta reala

Nu incercati sa compensati lipsa voastra de experienta cu o imagine originala. Nu adaugati misiuni pe care nu le-ati efectuat niciodata. Daca nu aveti o experienta vasta, incercati sa vorbiti de stagiile voastre, de proiectele realizate.

Lipsa claritatii

Angajatorii detesta sa fie nevoiti sa descifreze informatiile din CV-urile candidatilor. Nu va multumiti sa prezentati diplomele voastre, ci incercati sa prezentati obiectivele voastre profesionale plecand de la pregatirea profesionala.

Lipsa substantei

Adesea veti fi intrebati ce-ati face daca ati fi un tanar fara experienta. Adesea, candidatii se multumesc sa aranjeze o lista cu fostii angajatori, cu job-urile avute si cu datele de angajare. Trebuie sa stiti ca accentul se pune pe descrierea fiecarei experiente profesionale, pregatirii profesionale. Incercati sa puneti accentul pe competentele care corespund cel mai bine cu obiectivele voastre.

Puneti in valoare informatiile esentiale

Informatiile prezentate la mijlocul CV-ului sunt informatii pierdute. Angajatorii retin ceea ce vad prima data, de aceea este bine sa identificati punctele voastre forte si sa le prezentati la inceputul CV-ului. Pentru a face un test, rugati pe cineva apropiat sa citeasca CV-ul si intrebati-l ce a retinut.

Prevenirea principalelor greseli din CV trebuie sa fie obiectivul vostru principal. Atunci cand personalizati CV-ul trebuie sa aveti grija sa respectati sfaturile prezentate de noi!Mai multe despre "Principalele greseli din CV":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania