Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Pericolul CV-urilor false

Pericolul CV-urilor false

Pericolul CV-urilor false

Pericolul CV-urilor false

Desi este usor sa mintiti despre abilitatile voastre in CV, exista modalitati prin care angajatorii detecteaza aceste aspecte.

Minciunile cel mai frecvent intalnite in CV-urile candidatilor se impart in doua mari categorii: minciunile prin omisiune, care au ca scop cosmetizarea unui CV, si minciunile deliberate. Acesta din urma tind sa se concentreze asupra calificarilor, perioadele de angajare, motive pentru parasirea unui loc de munca sau recomandari eronate.

Daca unii angajatori stiu sa faca distinctia intre candidatii care incearca sa-si cosmetizeze CV-ul si cei care falsifica CV-ul, altii sunt mai putin intelegatori, iar daca au simtit chiar intentia de a falsifica anumite informatii din CV vor anula candidatura respectiva.

Angajatorul are dreptul de a cere onestitate si loialitate de la un angajat la locul de munca. Copii ale diplomelor sau acreditarile profesionale pot fi solicitate.

Din ce in ce mai multi angajatori apeleaza la firme specializate pentru verificarea angajatilor. La aceste companii se apeleaza de cele mai multe ori mai ales pentru pozitii care implica responsabilitate si risc. Daca la inceput, acestia compara informatiile din CV si cele din cererea de angajare pentru a identifica eventuale neconcordante, restul masurilor depind in mare parte de cererea companiei si de nivelul job-ului vizat.

Falsificarea informatiilor din CV a existat intotdeauna, insa, odata cu criza financiara, dificultatea de a gasi un loc de munca a determinat multi candidati sa recurga la masuri disperate pentru ca CV-urile lor sa nu fie aruncate pe birourile angajatorilor fara a li se acorda atentie.

Aveti grija la diplomele pe care le folositi pentru a obtine job-ul dorit. Cu toate ca pentru unii angajatori aceste instrumente sunt eficiente pentru recrutarea celor mai potriviti angajati, pentru alti angajatori enumerarea acestor diplome in CV nu este suficienta, ei solicitand si incercand sa descopere modul in care au fost obtinute acestea.

Chiar daca ati trecut de interviul de angajare si ati fost angajati, nu puteti avea certitudinea ca informatiile false care apar in CV-ul vostru nu vor iesi la iveala niciodata. Fie compania va face cercetari despre angajati, fie vor aparea fosti colegi sau angajatori care vor vorbi despre voi sau pur si simplu nu veti reusi sa faceti fata unui job pentru care sunteti subcalificati.

Exista cazuri in care minciunile prezentate intr-un CV nu va ajuta in demersul vostru pentru gasirea unui loc de munca, ci dimpotriva, va descalifica candidatura.Mai multe despre "Pericolul CV-urilor false":

Diferenta intre CV si scrisoarea de intentie

Diferenta intre CV si scrisoarea de intentie

Inainte de a incepe redactarea CV-ului si a scrisorii de intentie, este important sa stiti care este utilitatea lor reala in procesul de angajare.

» Citeste tot articolul

CV Word sau CV PDF?

CV Word sau CV PDF?

Desi CV-ul Word este, fara indoiala, formatul cel mai des utilizat in recrutarea online, CV-ul in format PDF incepe sa castige teren, datorita avantajelor sale.

» Citeste tot articolul

Care este cea mai buna forma a CV-ului vostru?

Care este cea mai buna forma a CV-ului vostru?

Exista foarte multe carti si site-uri care ofera recomandari pentru crearea unui CV. Uneori sfaturile oferite sunt contradictorii.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania