Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Nu trisati in CV!

Nu trisati in CV!

Nu trisati in CV!

Nu trisati in CV!

CV-ul este principalul instrument cu ajutorul caruia candidatii incearca sa seduca angajatorii.

Foarte multi candidati nu ezita sa triseze in CV pentru a creste sansele de a primi un anumit job. Unii exagereaza in ceea ce priveste competentele, altii experienta. Totusi, toti au un scop comun: profilul lor sa se potrivesca cel mai bine cu job-ul respectiv!

Plecand de la ideea ca CV-ul poate sa fie ratacit intr-un colt al biroului angajatorului,  tentatia de a trisa atunci cand este conceput este foarte mare. Acest lucru este o eroare grava!

Este adevarat ca pentru a avea succes trebuie sa va remarcati in fata celorlalti candidati, dar trebuie sa stiti ca acest lucru implica anumite riscuri.

Cum increderea este un element major in relatiile de munca, este foarte important sa fiti sinceri! Acest lucru este foarte important in primul rand din motive etice si in al doilea rand pentru ca riscati sa fiti concediati in momentul in care angajatorul descopera ca a fost mintit in timpul procesului de recrutare.

Trebuie sa stiti ca informatiile prezentate in CV vor fi analizate in timpul interviului. Daca veti incepe prin a trisa inca din momentul in care creati CV-ul trebuie sa stiti ca este posibil sa nu reusiti sa va indepliniti cu succes scopul. Angajatorii se intalnesc foarte des cu astfel de cazuri si cunosc foarte bine modalitatile prin care sa-i descopere pe acesti candidati.

A minti in CV este o pierdere de timp atat pentru voi cat si pentru angajatori. Prin acest lucru nu faceti decat sa va amagiti, sa va pierdeti increderea in voi si sa amanati foarte mult gasirea unui loc de munca.

Din analiza mai multor tipuri de CV-uri s-a ajuns la concluzia ca foarte multi candidati incearca sa introduca in CV informatii neadevarate mai ales cele care nu pot fi usor de descoperit. Totusi angajatorii cu experienta nu se lasa convinsi de anumite afirmatii si incearca sa descopere toate amanuntele despre informatiile prezentate.

Tineti minte ca aveti sanse mai mari de reusita cu un CV cu informatii corecte, pe care puteti sa-l sustineti foarte bine in fata angajatorului, decat cu unul cu informatii false, care mai devreme sau mai tarziu vor iesi la iveala!Mai multe despre "Nu trisati in CV!":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania