Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Nu ignorati rubrica “educatie si formare” in CV!

Nu ignorati rubrica “educatie si formare” in CV!

Nu ignorati rubrica “educatie si formare” in CV!

Nu ignorati rubrica “educatie si formare” in CV!

Desi de cele mai multe ori trece pe locul doi, educatia si formarea trebuie sa apara in CV, fiind o rubrica ce vorbeste despre domeniul sau nivelul calificarii pe care o aveti.

Chiar daca nu aveti o diploma de invatamant superior, nu trebuie sa renuntati la rubrica « educatie si formare » in CV. Angajatorului i poate parea ceva suspect si puteti da impresia ca aveti ceva de ascuns.

La fel ca si in cazul experientei profesionale, prezentati educatia si formarea in CV in ordine ante cronologica, incepand cu cea mai recenta scoala absolvita.
In ordinea prezentarii, rubrica « educatie si formare» nu trebuie sa cedeze locul experientei profesionale, decat daca aceasta este mai bogata si mai importanta.

In schimb, daca tocmai ati absolvit un stagiu de pregatire sau un curs, cu scopul de a va schimba orientarea profesionala, e mai bine, in acest caz, sa puneti rubrica « educatie si formare » inainte de experienta profesionala, pentru a atrage atentia asupra acestui lucru.
De asemenea, daca ati absolvit studiile universitare in strainatate, e bine sa puneti accentul pe aceasta formare, care dovedeste faptul ca stapaniti o limba straina si ca aveti o buna capacitate de adaptare.

E de preferat sa prezentati stagiile de practica intr-o institutie sau intership-urile tot la rubrica « educatie si formare », mai ales daca ati avut perioade scurte, de o luna, de exemplu, petrecute intr-o companie. Pentru a pune in valoare aceste stagii, le puteti relationa cu diploma obtinuta.
Daca, dimpotriva, ati urmat niste stagii de perfectionare intr-un domeniu pe care deja il stapaniti, puteti lega aceste stagii de rubrica « experienta profesionala ».

Incercati tot timpul sa aratati in CV vointa de a progresa si de a va perfectiona de-a lungul carierei, mai ales daca faceti acest lucru in paralel cu schimbarea locurilor de munca.Mai multe despre "Nu ignorati rubrica “educatie si formare” in CV!":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania